Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

Hughes verslaat Sasahara in allerlaatste ronde Eurocup F.R.2.0 + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 2 juni 2015 08:46 • Print artikel

SPA FRANCORCHAMPS - De tweede Eurocup Formula Renault 2.0 race die zondag werd verreden op het F1-circuit van Spa-Francorchamps is gewonnen door Jack Hughes. De Brit, die op zaterdag zijn pole position niet wist te verzilveren, verschalkte in de laatste ronde de Japanse racewinnaar van zaterdag Ukyo Sasahara, waarna hij zijn eerste winst in de klasse boekte. Het laatste podiumplaatsje ging naar JD-Motorsport-coureur Matevos Isaakyan.

Jack Hughes

In de ochtend wist ART-junior Sasahara de pole te veroveren, voor Koiranen GP-coureur Jack Hughes, Fortec-coureur Ben Barnicoat en diens stalgenoot Callan O’Keeffe. Bij de start weerstond de Japanner de druk van Hughes en Bernicoat en liep ronde na ronde langzaam weg bij zijn achtervolgers. Ondertussen was Barnicoat voorbij gegaan aan Hughes voor P2, terwijl ook JD Motorsport-coureur Isaakyan een sterk start had en maar lieft vier plaatsen goedmaakte.

In ronde twee maakte Dennis Olsen en klassementsleider Louis Delétraz contact, waarna beide noodgedwongen moesten opgeven. Vier ronden later lukte het Jack Hughes weer voorbij te gaan aan Bernicoat waarna de Brit op jacht ging naar de leidende Sasahara. Kort voor het einde had Hughes het gat gedicht en in de allerlaatste ronde lukte het de 21-jarige Brit voorbij te gaan aan de Japanner om zo zijn eerste overwinning in de klasse te behalen.

UITSLAG Eurocup Formule Renault 2.0 race 2, Spa, 31-05-2015:

1.Jack Hughes - Koiranen GP
2.Ukyo Sasahara - ART
3.Matevos Isaakyan - JD Motorsport
4.Ben Barnicoat - Fortec
5.Ignazio D'Agosto - MP Motorsport
6.Anthoine Hubert - Tech 1 Racing
7.Jack Aitken - Koiranen GP
8.Kevin Jorg - Josef Kaufmann
9.Callan O'Keeffe - Fortec
10.Thiago Vivacqua - JD Motorsport

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS