Autosport Internationiaal Singleseaters • Duits Formule 3

Dennis van de Laar maakt promotie naar Formule 3 met Van Amersfoort Racing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 februari 2012 11:42 • Print artikel

Amsterdam – Dennis van de Laar, het 18-jarige KNAF Talent First talent, neemt aanstaand seizoen deel aan het Duits Formule 3-kampioenschap onder het motto “Discovering Formule 3”. De door Discovery Channel gesponsorde vwo-examen kandidaat rijdt opnieuw voor Van Amersfoort Racing, waar onder meer rijders als Jos Verstappen, Christijan Albers, F1-tester Giedo van der Garde, Renger van der Zande en meer leerden autoracen. "Het is belangrijk om voor het kampioensteam te kunnen rijden, VAR is een begrip in de F3 en een ongekend opleidingsinstituut", liet de blijde Dennis van de Laar weten.


“Ik ben enorm blij met deze overstap naar het toonaangevende Duits Formule 3-kampioenschap. Tijdens de test in Barcelona, eind december, bleek mijn rijstijl heel goed te passen bij de Formule 3-auto wat natuurlijk een compleet andere auto is dan de 2011 Formule Renault", vervolgt Van de Laar. "Dit is een grote stap dus we hebben de beslissing van de testdagen af laten hangen. Mijn rondetijden waren meteen snel en na evaluatie met alle betrokkenen hebben we besloten ervoor te gaan. Het is belangrijk om voor het kampioensteam te kunnen rijden, VAR is een begrip in de F3 en een ongekend opleidingsinstituut. Ik kan niet wachten om met het intensieve test programma aan de slag te gaan. Komend jaar staat vooral in het teken van veel leren, en met 27 races in 9 weekeinden komt dat zeker goed. Ik hoop uiteraard ook goede resultaten neer te zetten, vooral voor mijn thuispubliek tijdens de seizoensopening in Zandvoort en later Assen. Daarnaast zal ik ook in juli nog mijn opwachting gaan maken tijdens de Masters of F3 in Zandvoort.”

Rijdercoach Renger van der Zande: “Dit is een mooie opstap voor Dennis. Tijdens de test met de Formule 3-bolide liet hij zien klaar te zijn voor deze nieuwe uitdaging. Ondanks dat de F3-auto geen gemakkelijke auto is, liet hij al gauw concurrerende rondetijden zien.”

In 2012 zal het gehele Duitse F3 veld met compleet nieuwe chassis gaan rijden en gebruik maken van de VW eenheidsmotor inclusief “push to pass” systeem. Vandaag werden de plannen van Dennis op het HQ van zijn hoofdsponsor Discovery Channel gepresenteerd.

Alco de Jong, programmadirecteur Discovery Networks: “Mannenzender Discovery Channel laat bijzondere mensen zien die keer op keer hun grenzen verleggen en doorgaan waar anderen stoppen. Mensen die ons inspireren en onze verbeelding tot leven brengen. Dennis van de Laar is voor ons hét voorbeeld van onze pay-off: Tot Hier En verder.”

Met de stap naar de Formule 3 maakt Dennis een grote stap voorwaarts in zijn leercurve. In twee jaar tijd heeft Dennis zich ontwikkeld van de Suzuki Swift cup, via de Formule Renault 2.0, naar de koningsklasse voor de junior coureurs: F3. Het team Van Amersfoort Racing heeft een ijzersterke historie in de Duitse klasse: in de afgelopen vijf seizoenen werd het team driemaal tot kampioen gekroond in 2011 nog met Richie Stanaway. Nagenoeg alle Nederlandse topcoureurs groeiden op bij Frits van Amersfoort.


Frits van Amersfoort: “Vorig jaar hebben we Dennis leren kennen en ontdekten meteen zijn drive om een goed autocoureur te worden. Aan het eind van zijn eerste single-seater seizoen in de Formule Renault 2.0 kreeg Dennis de gelegenheid een Formule 3 auto te testen en verbaasde vriend en vijand door meteen snelle tijden te klokken, maar bovenal door te laten zien “in control” te zijn.”

Het seizoen begint op 5 mei in Zandvoort.

Over Discovery Channel: Discovery Channel, dé non-fictie mannenzender bij uitstek, is autoriteit op het gebied van alle onderwerpen die betrekking hebben op de wereld om ons heen. Wij vieren bijzondere mensen die hun levenswerk maken van ontdekken en het voeden van hun nieuwsgierigheid. Mensen die keer op keer hun grenzen verleggen. Die onvoorstelbare uitvindingen doen en daarmee levens veranderen en mijlpalen markeren in onze geschiedenis. Discovery Channel vertelt de verhalen van de pioniers. Van hen die doorgaan waar anderen stoppen. Verhalen die ons inspireren en onze verbeelding tot leven brengen. Discovery Channel staat voor ‘Intelligent Entertainment’. Onze programma's geven onze kijkers nieuwe inzichten en mannen stof tot praten. Iedere dag opnieuw.Discovery Channel.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS