Karting • CIK-FIA

Vijfvoudig wereldkampioen Davide Foré wordt teammanager bij Birel ART + LINE-UP 2018

Uitgegeven door Daan Daniels • 11 januari 2018 12:30 • Print artikel

Het Birel ART Racing Team heeft met de komst van teammanager Davide Foré een nieuw gezicht gekregen. “Nicolas Todt en ik zijn erg blij met Foré”, zei Ronni Sala, president van Birel ART. “De ongelofelijke ervaring van 30 jaar racen van de vijfvoudig wereldkampioen, zijn kennis van het karten en zijn wil om te winnen, maken Foré geschikt voor ons team.”

Davide Fore en Ronni Sala Birel ART

“Ik ben er trots op om bij een team als Birel ART te gaan werken”, liet Foré zelf optekenen. “Het is ook een uitdagende nieuwe klus. Ik ben ervan overtuigd dat we geschiedenis kunnen schrijven in het karten met dit team. Ik ben vastberaden om mijn ervaring te gebruiken als een coureur, technicus en manager om te slagen.”

De line-up voor dit seizoen is ook direct bekend gemaakt. Marijn Kremers in de KZ en Italiaan Riccardo Longhi on de KZ2 zijn de blikvangers. Daarnaast rijden ook Alexander Dahlberg (Zweden), Rick Dreezen (België), Luigi Coluccio (Italië), Valentino Fritsch (Duitsland), Gustva Grinbergas (Polen), Matey Kacosky (Tsjechië), Samuel Lupien (Canada) en Marco Settimo (Italië) voor Birel. Francesco Pizzi (Italië), Thomas ten Brinke (Nederland) en Thomas Nepveu (Canada) houden de eer hoog van Birel in de OK-junior.

Birel ART Racing rijdt dit jaar een uitgebreid programma. Het seizoen begint eind januari met de WSK Champions Cup in Adria. De grootste titels in Europa en de wereld in alle categorieën, daar ligt de focus op in het CIK-FIA Europees en wereldkampioenschap. Maar ook de verschillende series in de WSK en het Duitse kampioenschap zitten in het programma, net als de Winter Cup.

In Nederland wordt Birel vertegenwoordigd door Paauwer Kart Racing.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS