Karting • CIK-FIA

President van CIK-FIA Felipe Massa: "De voornaamste missie is om de sport globaal op de kaart te zetten"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 1 oktober 2018 18:52 • Print artikel

Felipe Massa is sinds het begin van dit jaar het President van de CIK-FIA, het orgaan achter het karten. Tussen 20 en 23 september was hij aanwezig bij het Wereldkampioenschap karten bij de OK en OK-junior klasses, dat gehouden werd in Kristianstad. Competitief als hij zelf altijd was, zat hij te genieten van alle actie op de baan. Tijdens zijn aanwezigheid werd de Braziliaan ook gevraagd hoe zijn eerste jaar bij de CIK-FIA verloopt.

Felipe Massa

“Ik zie dat het moeilijk is om direct elk aspect van de kartsport te meesteren. Ik observeer, luister en discussieer met anderen om de subtiele dingen binnen de sport op te pakken. De voornaamste missie is om de sport globaal op de kaart te zetten. Ik probeer het karten terug te geven wat het mij gaf. Het is het begin van iedere carrière in de autosport.”

“Ik ben vastberaden om dingen te laten gebeuren, ook al is het niet altijd even makkelijk, om het karten te laten ontwikkelen. Ik kan het natuurlijk niet alleen, ik help hulp uit de race-industrie nodig, maar ik hoop mijn doel te verwezenlijken. Karten moet de plek in de autosport krijgen die het verdient.

Bekijk HIER het volledige interview met Felipe Massa!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS