Karting • CIK-FIA

Nederlandse OK Junioren hadden meer verdiend bij Europees kampioenschap karting in Essay Frankrijk

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 augustus 2018 08:08 • Print artikel

Het trio Nederlanders in de OK Junioren zijn tijdens het Europees Kampioenschap in Essay niet beloond voor hun inzet en snelheid. Dilano van ’t Hoff stond na drie EK-rondes inclusief zijn knappe overwinning in PFi op de vijfde plaats, maar het zat de snelle Zuid-Hollander niet mee in Frankrijk. Datzelfde gold voor Laurens van Hoepen, die een sterk weekend kende, maar twee DNF’s in de heats hielpen niet mee. Thomas ten Brinke reed slim, bleef buiten de problemen en nestelde zich heel knap in de top tien.

Start OK junior

Dilano van ’t Hoff had één missie en dat was om wat plekjes te stijgen in de EK-stand, maar al snel bleek dat het team hem ditmaal geen kart kon leveren om mee te knokken voor podiumplaatsen. Bovendien kreeg hij het nodige portie pech op zijn bord. Dilano bleef positief, maar wat een pech kan een rijder soms hebben. Toch redde hij het tot de finale en daarin startte tot overmaat van ramp zijn motor niet bij het wegrijden van de startgrid. Terwijl het hele veld aan zijn opwarmronde bezig was probeerde de monteurs met man en macht de kart aan de praat te krijgen. Dat lukte, maar het veld was al weg en Van ’t Hoff moest achteraan beginnen. Gelukkig voor hem was er een grote crash en werd de race stilgelegd.

crash junioren Dilano van t Hoff

Zo kon hij opnieuw voor zijn kansen gaan, maar helaas eindigde die droom al gelijk in dezelfde ronde in de hairpin waar diverse rijders op elkaar knalden. Helaas vond ook Dilano zijn Waterloo in deze crash. Jammer, de snelle Dortenaar had meer verdiend na zijn goede seizoen in de EK-reeks.

Laurens van Hoepen was het hele weekend al ijzersterk onderweg, en won zelfs een heat. En met twee vierde plaatsen gaf hij al aan thuis te horen in het rijtje kanshebbers op een podium. Maar zijn goede startpositie voor de finale werd tenietgedaan door twee DNF’s. Van Hoepen baalde daar flink van aangezien een daarvan werd veroorzaakt door een kapotte motor. Uiteindelijk moest hij de finale-race starten vanaf de 23e plek. Van Hoepen gaf niet op en begon met het mes tussen de tanden. Ronde na ronde pakte hij concurrenten in. Laurens was ontketend en reed al richting de top tien. Hij zag de jongens die vochten voor de derde podiumpositie, maar helaas kwam ook hij in een crash terecht in de hairpin. En zo kreeg ook Laurens niet de beloning voor zijn sterke opmars.

crash Laurens van Hoepen

Thomas ten Brinke kreeg die beloning wel. de snelle Nederlander, uitkomend voor Ricky Flynn Motorsport liet al in de heats zien dat hij er goed bij zat. Daarin bleef hij uit de problemen en scoorde telkens zijn puntjes. Zo veroverde Ten Brinke een mooie elfde startpositie. In de finale weerde hij zich goed en wist hij nog wat plekjes te stijgen. Thomas reed zich keurig de top tien binnen naar P8. Hij versloeg daarbij in een rechtstreeks gevecht Enzo Trulli, de zoon van oud-F1-coureur Jarno Trulli.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS