Karting • CIK-FIA

Karttalent Kas Haverkort rijdt rest seizoen op Tony Kart: "Ik heb veel zin in dit nieuwe avontuur"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 augustus 2019 03:32 • Print artikel

Kas Haverkort (15) stapt per direct over op Tony Kart. Het TeamNL-Talent maakt de rest van seizoen 2019 af op het merk Tony Kart in combinatie met Vortex-motoren. De karter uit Heemserveen komt in actie voor Kartshop Ampfing / OTK-fabriek uit Italië. Dit weekend staat al de eerste krachtmeting op het programma met een race van het ADAC-kartkampioenschap op het circuit van Kerpen. Daarna ligt de focus op het wereldkampioenschap karting in Finland in de OK-klasse en het WK KZ2 in Lonato.

Kas Haverkort Kartshop Ampfing OTK Tony Kart

Kas testte deze week. “Ik heb deze week twee keer getest met Tony Kart en de eerste indruk is goed", zei Haverkort tegenover RaceXpress.nl. "De kart stuurt heel makkelijk; ook als er minder grip is op de baan is het een heel goed chassis. Ook aan de voorkant voelt het chassis goed.”

De talentvolle Overijsselaar, die de ambitie heeft om volgend seizoen in de Formule 4 uit te komen, reed jarenlang op CRG en was daarmee erg succesvol met verschillende overwinningen en kampioenschappen. “We hebben lang bij CRG gereden en we reden altijd voorin mee. Dit seizoen gaat het wat moeizamer, maar je zult wel podiums moeten halen, om je in de picture te rijden.”

Kas Haverkort rijdt rest seizoen op Tony Kart

Kartshop Ampfing / OTK Italië zien in snelle Nederlander de coureur voor hun merk om een visitekaartje af te geven voor de resterende races in 2019. “Het team rijdt pas voor het tweede jaar op Tony Kart. Het is relatief nieuw, maar ik denk dat het team het goed kan doen. Ze ondersteunen me in de resterende races van dit jaar. Ik kan het team en de andere rijders weer verder helpen. Bovendien krijgen we support van de fabriek.”

Kas komt dit weekeinde al in actie met zijn nieuwe combinatie Tony Kart/Vortex. “We hebben nog twee races van het ADAC-kampioenschap met dit weekend de race in Kerpen. Dan heb ik de week erna een trainingsrace in Finland als voorbereiding op het WK in Alahärmä op dezelfde baan. Het wordt leuk. Ik heb er zin in. Het is goed om vertrouwd te raken met Tony Kart en het is een goede voorbereiding. Ik denk dat er veel rijders zijn. Dan heb ik nog het WK in de KZ2 in Lonato en dan nog 1 DKM-race. Ik heb veel zin in dit nieuwe avontuur en ik zal er alles aan doen om goede resultaten te halen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS