Karting • CIK-FIA

Jorrit en Stan Pex stappen over van CRG naar Kart Republic voor 2019: "Het gevoel was goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 januari 2019 08:29 • Print artikel

Stan en Jorrit Pex stappen dit seizoen van CRG over op Kart Republic. De Limburgse broers verwachten daarmee hun rijden in de top van het internationale karten een nieuwe boost te kunnen geven. Dat blijven ze doen met TM-motoren. Daarvoor krijgen ze van de fabriek motoren en hebben ze een aantal zelf geprepareerde motoren.

Pex Racing Kart Republic

Jorrit werd afgelopen seizoen Europees kampioen met CRG. "Het was een mooie titel. Nu hoop ik met een ander merk de titel te prolongeren", zegt hij. "Het ziet er goed uit. Het gevoel was goed. Tijdens de test in Genk bleek dat het niet ver van de CRG zat. Maar deze kart heeft nog meer mogelijkheden."

Jorrit en Stan rijden komend seizoen het EK, het WK, het DKM en een paar races van de WSK Series.

De intensieve samenwerking met Dino Chiesa van Kart Republic lag voor de hand, erkent Stan. "We wilden een nieuwe uitdaging en zagen heel veel potentie in Kart Republic. We hebben altijd nauw contact gehad met Dino en we hebben heel veel vertrouwen in hem. De keuze was dus niet zo moeilijk."

Ook vader Richard is in zijn nopjes met de deal. "Het is veelzeggend dat deze kart afgelopen jaar competitief was in alle klassen waarin hij meedeed", zegt hij. "Op het WK KZ1 (tweede) en in de OK-klasse (Europees en wereldkampioen) was Kart Republic heel succesvol."

Stan Pex SP Tuning Kart Republic

Verder is Stan een nieuw dealerschap van Kart Republic begonnen. Die chassis gebruikt hij voor zijn kartteam SP Tuning, dat hij runt naast zijn eigen kartactiviteiten. Daarvoor krijgt hij ondersteuning van de fabriek in ItaliŽ. Daardoor is hij ervan verzekerd dat zijn twaalf rijders altijd topmateriaal tot hun beschikking hebben. "Ik heb bijna elke dag contact met Dino. We hebben alle nieuwe dingen en ik rijd er zelf ook mee."

Stan komt met SP Tuning dit seizoen uit in het Nederlands kampioenschap tweetakt Rotax Max, de BNL en de BMC. Hij kijkt ernaar uit. "We hebben het team steeds beter voor elkaar, met supergoede monteurs. We hebben een goede groep jongens bij elkaar. Ze wonen bij mij om de hoek, komen altijd opdagen en we zijn heel goed op elkaar ingespeeld."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS