Karting • CIK-FIA

Fabrieksteam Sodikart met Bas Lammers in de gelederen wint FIA Karting Endurance kampioenschap in Le Mans

Uitgegeven door Stefan Kerk • 1 oktober 2018 19:47 • Print artikel

Sodikart heeft het FIA Karting Endurance kampioenschap gewonnen. Het fabrieksteam is bezig met haar derde jaar en zag het harde werk beloond worden met de titel. Tegelijkertijd liet de 24-uursrace bevestigen dat de klasse geÔnternationaliseerd wordt en met het aantrekken van OK-motoren liet de race ook haar potentieel zien.

FIA Karting Endurance Championship 2018 Sodi Kart 24 Uur van Le Mans

De 24-uurs kartrace die tegelijkertijd de kroon is voor endurancekarters, werd verreden op 29 en 30 september op de 1384 meter lange kartbaan. De goede verstandhouding tussen de Automobile Club de líOuest en de CIK-FIA heeft gezorgd voor een positieve ontwikkeling van de race en de verbeterende reputatie van de discipline.

Het was voor het eerst dat een fabrieksteam de 24-uurs race won. De overwinning zorgt er voor dat toekomstige fabrikanten hun deelname niet meer zo lang zullen uitstellen. Wat betreft motoren heeft TM Racing haar ervaring van vorige edities goed gebruikt, waardoor de leveranciers haar enige concurrent Vortex, die alleen door privateers gebruikt werd, wist te verslaan.

Het winnende team van SodiKart met de Nederlander Bas Lammers en zijn teammaatjes Tom Joyner, Alex Irlando en Anthony Abbasse in de gelederen wonnen de race en legden 1504 ronden af, dat is meer dan 2000 kilometer. JFJ Performance ook op Sodikart finishte als tweede, terwijl het CRG fabrieksteam met Paolo De Conto, Pedro Hiltbrand, Callum Bradshaw en Andrea Rosso maakte het podium compleet. Lees HIER het volledige verslag van het FIA Karting Endurance Championship 2018.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS