Karting • CIK-FIA

Droomcontract voor Nyck de Vries: niet Ferrari, maar McLaren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 januari 2010 15:45

WOKING - Nyck de Vries heeft donderdag een contract getekend bij McLaren F1. De pas veertienjarige karter gaat deel uitmaken van het McLaren Young Driver Development Programme. Daarmee treedt De Vries in de voetsporen van Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton, die ook op jonge leeftijd bij Mclaren tekende. Diens vader Anthony wordt zijn manager. “Het contract is zojuist getekend. Ik zit net in de auto”, aldus een gelukkige vader Hendrik-Jan de Vries tegenover RaceXpress.nl. “Nyck is samen met Lewis Hamilton naar Italië, daar gaan ze nog wat karten.”

Anthony Hamilton en Nyck de Vries

Ook Ferrari toonde veel interesse in de jonge Nederlander. Uiteindelijk koos De Vries toch voor McLaren.

Nyck de Vries won in 2009 onder meer het Europees kampioenschap karting en won de WSK-serie. Dit jaar promoveert de jonge coureur naar de Super KF. In die klasse rijdt hij op een Zanardi-kart van Dino Chiesa, waarvoor vroeger ook Lewis Hamilton en Nico Rosberg reden.

“McLaren ondersteunt jonge talenten al jaren”, zegt teambaas Martin Whitmarsh. “Het is onze verantwoordelijkheid om jonge rijders te begeleiden. Nyck heeft het in zich om heel erg goed te worden. We vinden het geweldig dat we hem de ondersteuning en trainingen kunnen bieden die nodig zijn om de top te halen.”

Door de keuze voor McLaren zal de Vries hetzelfde pad volgen als Nico Rosberg en Lewis Hamilton, nu beiden actief voor topteams in de Formule 1. De Vries gaat rijden voor Team MBM in Italië. Hij is uiteraard heel erg blij met de overeenkomst met Mclaren: “Mijn bezoek aan het McLaren Technology Centre was een geweldige ervaring en ik ben vereerd en dankbaar dat ik in mijn carrière door het team zal worden gesteund. McLaren kan mij de perfecte omgeving bieden om mijn vaardigheden, fitheid en mijn ervaring in de racerij te verbeteren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS