Karting • Chrono

Rookie Rowan Grinwis maakt indruk met podium bij Rotax Max senioren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 april 2015 13:06

BERGHEM - Als rookie in de Rotax Max-seniorenklasse maakt Rowan Grinwis dit seizoen snel naam tijdens het NK Rotax Max. De veertienjarige karter van Peter de Bruijn toonde zich afgelopen weekeinde in Berghem één van de besten met zijn respectievelijk eerste, tweede en vijfde plaats.

Rowan Grinwis Gillard PdB Racing

Nee, zijn fraaie uitslagen hadden hem niet eens verbaasd. Want Rowan Grinwis weet wat hij kan. Het is de bedoeling dat het hem aan het eind van het seizoen de kampioensbeker oplevert. Te hoog gegrepen? Misschien. Maar vooralsnog laat hij zien dat hij tot de grote talenten op de startgrid behoort.

“Ik was heel de week al snel”, toonde de karter uit Cappelle aan den IJssel zich opgetogen met zijn uitstekende optreden in Brabant. In de kwalificatie had hij dan ook P1 voor zich opgeëist. “De kwalificatie ging super en ik was heel blij met de pole", zei Grinwis, die in de eerste race dapper streed. De Gillard-coureur liet zien dat het merk kan meedoen om de hoofdprijzen en schreef de eerste race op zijn naam. "In de eerste race won ik de spannende strijd, in de tweede race werd ik tweede achter Dave Blom. In de derde race kon ik door de regen moeilijk inhalen. Anders had ik misschien wel P1 kunnen halen.”

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het Grinwis hoegenaamd niet. Maar wat wil je ook als je uit een racefamilie komt. “Ik ging op mijn eerste al mee naar de kartbaan in Italië omdat mijn vader werkte voor het team van Peter de Bruijn.” Sinds zijn vijfde is hij zelf een fanatiek karter. Zijn doel is net als vele jonge karters voor ogen hebben: de autosport.

Maar eerst in het karten maar eens zijn racecapaciteiten verder uitbouwen. Wat dat betreft zit hij in de seniorenklasse goed, heeft Grinwis ervaren. Tijdens zijn eerste race op het hoogste niveau had hij zich nog verwonderd over de verschillen met de juniorencategorie. “Alles ging zo snel. Er wordt bij de Senioren veel ruiger gereden, de rijders komen er veel harder in.”

PdB Racing Team

Inmiddels is hij gewend aan het niveau, zoals hij in Berghem dubbel en dwars bewees. En wie vooraan meekan, durft ook stiekem te dromen van het kampioenschap. Want dat is zijn ultieme doel voor dit seizoen. “Het zou leuk zijn om eerste te worden. Dan kan ik op jongere leeftijd dan Peter (de Bruijn red.) naar het WK.”

Rowan Grinwis bedankt DHG, Tillett, Xeramic, zijn vader, moeder en Bertus, het hele PdB Racing en Peter en Nick de Bruijn voor hun steun.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS