Karting • Chrono

Frits Wernsen maakt droom waar: ticket voor Grand Finals 2017! "Het is daar serious business”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 juli 2017 14:18

SPA-FRANCORCHAMPS – Frits Wernsen bezegelde tijdens de vijfde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max op het circuit van Spa-Francorchamps een belangrijke stap in zijn lange loopbaan. Wernsen uit Oosterbeek won in de DD2 Masters-klasse alle drie de races en werd zo overtuigend dagwinnaar. Bovendien won hij ook een felbegeerd ticket voor de Rotax Max Grand Finals in november, waar hij zich mag meten met de beste DD2 Masters uit de wereld.

Frits Wernsen naar Grand Finals Rotax Max


“Ik ben heel erg tevreden”, klonk de logische reactie van Frits na afloop. “De eerste master geworden. Mijn doel was eigenlijk vooral finishen en geen gekke dingen doen om zo het ticket voor de Grand Finals veilig te stellen. Dat is gelukt!”

Het betekent voor de snelle 36-jarige rijder uit Gelderland zijn debuut op het officieuze wereldkampioenschap voor Rotax Max-rijders. Dat wordt in november in Portimao in Portugal gehouden. “Het is voor mij het hoogtepunt uit mijn carrière”, stelt Frits. “Ik draai al zo’n twintig jaar mee en dan is het mooi dat ik dit nog eens mee mag maken. Als ik daar de finale haal, ben ik al heel blij. Het is daar serious business.”

Hij kent de Portugese baan al, heeft er zelfs al eens op gereden. Dat was op vakantie in juni. “Ik vond het een mooi baantje met hoge kerbstones. Zul je net zien dat die dag het water met bakken uit de lucht kwam. Maar ik heb de baan nu al wel een klein beetje in mijn hoofd zitten. Ook heb ik al een aantal filmpjes gekeken op YouTube.”

Hoewel hij jarenlang heel fanatiek was om zo ver mogelijk te komen in zijn sport, racet Frits, die op zijn veertiende met karten begon, tegenwoordig vooral omdat het voor hem een ideale uitlaatklep is. “Anders krijg ik mijn hoofd niet leeg. Tijdens een raceweekend ben ik alleen maar met die kart bezig en heb ik geen tijd om aan andere zaken te denken. Ik vind het heerlijk.”

Want door de week is Frits operationeel manager bij Toptruck. Een drukke baan die soms moeilijk te combineren is met zijn sport. Toch lukt hem dat omdat zijn werkgever hem in staat stelt elke vrijdag van een raceweekeinde vrijaf te nemen. “Het betekent wel dat ik nooit op vrijdag kan deelnemen aan de trainingen. Want ik moet vaak urenlang rijden om op de baan te komen. Ik rijd mijn eerste meters van het weekend dus altijd op zaterdag.”

Frits Wernsen

Het weerhoudt hem er in ieder geval niet van om op niveau te presteren, zo demonstreerde hij zondag op het Belgische circuit op overtuigende wijze. “Vorig jaar reed ik hier voor het eerst, maar dit weekend ging het supergoed.”

Frits heeft zijn draai duidelijk gevonden dit seizoen. Dat blijkt uit zijn klinkende resultaten. Hij won tot dusver alle races op één na. “Mijn doel is kampioen in de DD2 Masters worden. In Genk moet het gaan gebeuren.” Hij heeft er alle vertrouwen in dat het hem gaat lukken. “Ik heb behoorlijk wat voorsprong in het kampioenschap en ik ken de baan. Normaal gesproken moet dat goed komen!” Daarna is de focus op het WK, maar om die trip te bekostigen, moet Wernsen nog wel iets aan budget genereren. "Ik had mijn seizoen gebudgetteerd op het NK, nu komt het WK erbij. Dat is natuurlijk fantastisch en dat wil ik voor geen goud missen, maar ik zoek nog wat sponsoren om het gat te dichten." Kijk eens op de site van Frits Wernsen!

Frits Wersnen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Texa, Simply Mover, Hella, ASE, Toptruck Westland, Fitness en Wellness Center Oosterbeek, Lavans en Stravers Promotions.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS