Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

Dominick Muermans test GP2 en Champcar: "Enorm waardevolle ervaringen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 november 2006 12:27 • Print artikel

SUCCESVOLLE KENNISMAKING DOMINICK MUERMANS MET GP2 EN CHAMPCAR ATLANTIC SERIES!

Nadat Dominick Muermans vorige maand zijn debuutseizoen in de Duitse Formule 3 op Oschersleben op een hoogtepunt was geëindigd, heeft de 22-jarige Limburger niet bepaald stilgezeten. Na een eerste kennismaking met de ChampCar Atlantic series vorige week in Georgia (USA), maakte Muermans deze zeek zijn eerste kilometers in de GP2 Series bij het team van Durango. Twee dagen intensief testen wierpen duidelijk hun vruchten af: Muermans kreeg van zijn tevreden teammanager Luca Zerbini na afloop direct een nieuwe gratis test aangeboden!

Om in de wintermaanden ervaring op te doen met snellere bolides om derhalve zijn rijderskwaliteiten verder aan te scherpen is Dominick Muermans een druk programma gestart waarin test in onder andere de Champcar Atlantic Series, GP2 en World Series by Renault centraal staan.

Na zijn eerste seizoen in de Formule 3 bij het team van Frits van Amersfoort op een hoogtepunt afgesloten te hebben met een dubbele puntenfinish, reisde Muermans vorige week al af naar de andere kant van de oceaan om in Amerika een eerste test met een ChampCar Atlantic af te leggen. Na drie dagen testen was Muermans niet alleen één met de wagen geworden en had hij het team voorzien van goede feedback om de wagen verder te ontwikkelen, ook versloeg hij zijn teamgenoot daar met een dikke halve seconde!

Afgelopen dinsdag en woensdag gaf het Italiaanse team Durango Muermans de gelegenheid om zijn eerste GP2 kilometers te maken op het circuit van Paul Ricard. Waar Muermans het op de eerste dag nog rustig aandeed om de wagen, her circuit en het team te leren kennen, gaf hij de tweede en afsluitende test vol gas. Met een snelste tijd van 1:15.420, sloot Muermans deze test meer dan verdienstelijk af. Alleen omdat hij twee uur voordat de vlag viel het circuit moest verlaten, konden een viertal rijders hem tegen het einde van de middag nog voorbij steken. Maar gelet het feit dat tijdens deze tweedaagse test veelal enkel ervaren GP2 rijders achter het stuur zaten, kon Muermans met opgeheven hoofd het Zuid-Franse circuit verlaten!

DOMINICK MUERMANS: “Dit waren twee enorm waardevolle ervaringen. In mijn vorige F3 test bij Van Amersfoort Racing ben ik begonnen met links te remmen, omdat dit zowel bij de ChampCar Atlantic en de GP2 moet. In beide tests heb ik snel kunnen wennen aan de wagens en de techniek. In de GP2 heb je bijvoorbeeld 600 PK achter je rug liggen zonder beschikking over tractiecontrole te hebben. Dat is dus best even wennen in vergelijking met een Formule 3! Ik heb deze dagen héél veel geleerd en mezelf flink verbeterd. Ik ben zelf dan ook meer dan tevreden. Dat ook de teams dit zijn, blijkt uit het feit dat ik al verschillende nieuwe uitnodigingen heb ontvangen voor volgende tests!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS