Karting • Belgisch Kampioenschap

Stephen Van Ginneken is terug en hoe! Podium tijdens derde ronde Benelux-kampioenschap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juli 2018 02:25 • Print artikel

GENK – Vorig jaar teruggekeerd in het karten ter ere en ter nagedachtenis van zijn opa, bewees Stephen Van Ginneken zondag terug te zijn op het hoogste niveau. De twintigjarige rijder uit Antwerpen werd in Genk derde in de SuperShifter-klasse tijdens de derde ronde van het IAME X30 Benelux-kampioenschap.

P1 Racing

“Het gaat goed dit seizoen. Ik vind het leuk terug van voren te rijden”, zei Stephen. “Vorig jaar was ik daarvoor nog niet competitief genoeg, maar nu dus wel.” Waarom hem dat dit jaar wel lukt, is niet moeilijk te verklaren. “Ik heb dit jaar al heel veel gereden en getraind. En ik heb begin dit jaar een week getest in Italië.”

Eind 2011 stopte het karttalent met zijn sport, nadat zijn opa was overleden. “Hij was mijn sponsor en mijn begeleider. Ik heb daarna vier jaar niet meer gekart. Ik miste de sport en ben deels voor hem terug begonnen. Ik wil zijn droom mij hogerop te zien voortzetten. Ik heb zelf sponsors gezocht en gevonden en nu kan ik weer rijden. Ik ben echt heel blij dat ik weer begonnen ben.”

Hij begon bij zijn rentree vorig jaar in een SuperShifter, een schakelkart dus. De juiste keuze, zo concludeerde hij op het circuit in Genk. “Ik vind dit veruit het leukste. Ik wil niet meer terug naar een automaat. Rijden in een schakelkart geeft me een grotere kick, de kart maakt meer lawaai en de snelheid ligt hoger. Ik vind dat allemaal veel leuker.”

Wel moest hij flink wennen aan de nieuwe kart, aan het hogere niveau. Stephen: “Ik moest in het begin vooral veel leren. Ik had vier jaar niet meer gekart. Rijden in een SuperShifter is fysiek heel zwaar. Ik ben daarom meer gaan trainen. Ook ben ik goed begeleid door mijn team P1 racing en dat heeft ertoe geleid dat ik nu sta waar ik sta. Het is een echt topteam, ik heb heel veel aan P1 Racing te danken. Ik ken de mensen van het team al sinds mijn zesde, zevende. Zij zijn enkele van mijn beste vrienden.”

Stephen Van Ginneken

Inmiddels is hij dus snel genoeg om mee te strijden om de podiumplaatsen, getuige zijn derde plaats in de finale van zondag. Daarvoor had Stephen al getoond dat hij serieus snel was. In de kwalificatie reed hij de vierde tijd en in de heats werd hij respectievelijk tweede en vierde. “Ik heb nu drie races gereden en ik heb twee keer op het podium gestaan. Ik ben het racen dus niet verleerd. Vorig jaar was om in te komen, dit jaar zet ik alles op alles voor goede resultaten.”

Daarmee hoopt hij een ticket voor het WK in Le Mans te bemachtigen. “Al moet het dan ook met de sponsors meezitten.” Volgende maand wacht de vierde en laatste ronde van het Benelux-kampioenschap. “Daar hoop ik natuurlijk opnieuw het podium te halen. Ik ben in ieder geval op de weg terug. Dat is het belangrijkste!”

Stephen Van Ginneken bedankt zijn ouders en zijn opa.

Stephen Van Ginneken wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door ABBI, Tom Nollekens, Resiplast, Apivita, H. Essers, OMCollective, Mos Mosh, Ana Alacazar, DAFF Peetas en Floorbridge.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS