Karting • Belgisch Kampioenschap

Report seizoensafsluiter BMC: van spannende races tot racen in het donker

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 2 november 2010 14:34


GENK – De laatste manche van de Belgian Max Challenge 2010 werd afgewerkt onder zeer zonnige omstandigheden. Het was op Karting Genk nog redelijk warm voor de tijd van het jaar, ideaal weer voor de afsluiter van het seizoen. Sommige rijders werden zelfs nog ‘getrakteerd’ op een nachtrace, vergelijkbaar met de F1 GP in Singapore – waar er geraced wordt met kunstlicht.

In de DD2 klasse waren dit weekend amper drie rijders ingeschreven. Huibers was de grote afwezige, en dacht kampioen te zijn. Maar dat was buiten Christophe Raymakers gerekend. De Zanardi rijder won beide manches voor Donny Verschueren en Ronald Happel en sleepte daarmee in extremis nog de titel binnen in de DD2 categorie.


Ook bij de Max Senior was het één man die de beide races domineerde. Jordy Koullen won de twee zeer spannende races en won het dagklassement. Michael Cool werd tweede, voor Denzel Mafait. De twee smaakmakers van zondagnamiddag - Knevels en Jewell – leverden mooie gevechten maar vielen onverdienstelijk net buiten het podium. Jordy Koullen pakte de titel, voor Knevels en Cool.

Bij de Gentle Max ging de dagzege naar EGP rijder Rob van Rompaey. Op zijn Intrepid was hij tot twee keer toe de concurrentie te snel af. Bachmatiuk werd tweede, voor Vos.


Bij de Junior Max was het Jordi van Moorsel die de beide races domineerde op zijn FA kart. De Nederlander sleepte daarmee ook de titel binnen. Marijn Cremers werd tweede in het dagklassement, voor Kevin Cremers. Het merendeel van de EGP rijders, met name: Vincent Convents (11e), Neal van Vaerenbergh (12e) en Andreas Sebastian Hansen (13e) vielen net buiten de top tien. Joachim Wagemans was dit keer de rest binnen het team te snel af met een 8e plek. Marnik Battryn werd laatste en scoorde geen enkel punt dit weekend.

De klasse voor de allerkleinsten, de Micromax, werd gewonnen door Danny van den Berg. Kenny Roossens werd tweede, voor Lars Olofsen. Rens van Pelt werd vierde, Michelangelo Amendola werd vijfde.


De Minimax tot slot werd gewonnen door Stan Pex. De jongste telg uit de Pex familie bleef knokken, ook al had hij de titel al op zak. Tijdens de tweede race kende hij pech bij de start, maar opgeven stond niet in het woordenboek van Stan. Als kers op de taart won hij de laatste race van het seizoen, welke in het donker werd afgewerkt. Jarno Benedik werd tweede in het dagklassement, voor Lennert van Bogaert.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS