Karting • Belgisch Kampioenschap

Milan Coppens onderstreept talent met klinkende resultaten en titel 'beste Rookie'! "Tof seizoen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 november 2018 16:06 • Print artikel

GENK - In zijn eerste jaar bij de Rotax Max Junioren liet karter Milan Coppens direct zijn talent zien. De dertienjarige beloftevolle kartpiloot uit Oud-Heverlee eindigde heel knap als derde in het BMC-kampioenschap. Bovendien werd Coppens in dat kampioenschap beste rookie, een prestatie die hij in het BNL-kampioenschap herhaalde. Dat belooft wat voor volgend seizoen!

Milan Coppens

“Het was een tof seizoen”, zei een opgetogen Milan. “Ik ben heel trots op mijn resultaten. Vooraf had ik gehoopt op de vijfde plek in de BMC, maar het is dus mooi derde geworden. Tegen het einde van het seizoen heb ik veel meer controle in het rijden in een Junior-kart gekregen. Toen wist ik dat het goed moest kunnen komen om het podium te halen.”

Hij had er wel voor moeten knokken. Vooral het laatste raceweekend in het BMC-kampioenschap was een mooi gevecht, vond Milan. “Van tevoren stond ik in de stand gedeeld derde met Thomas Martens en had nummer vijf Kai Rillaerts maar twaalf punten achterstand. Maar tijdens de eerste race werd ik van de baan gereden en spinde ik.” Hij kwam terug de baan op als laatste rijder. Daarna wist hij zich nog razendknap terug te knokken tot de zevende plaats, net één plek voor Martens.

In de tweede race eindigde hij één plaats voor Rillaerts die in de eerste race als tweede was gefinisht en opnieuw voor Martens. Tijdens de derde race reed Milan met nieuwe remblokken. Het duurde daardoor even voordat hij zijn oude snelheid had hervonden, maar toen dat eenmaal een feit was, snelde Milan rap naar voren en eindigde hij uiteindelijk twee plaatsen voor Rillaerts. Daarmee was zijn derde plaats in de eindstand van het BMC een feit.

Een razendknappe prestatie, als rookie op het podium eindigen in het eindklassement. Ook zijn vijfde plaats in het BNL-kampioenschap en de bijbehorende titel van beste rookie, bewijzen dat Milan op de goede weg is. Komend uit de Minimax-klasse, moest hij aan het begin van het seizoen uiteraard nog wel even wennen aan het niveau van de Junioren. Niet alleen ging het sneller, de kart is groter en een hoop tegenstanders waren nieuw. Maar talent verloochent zich niet en dus kwam de jonge Belg bovendrijven in deze prestigieuze klasse. “Hoe meer races ik reed hoe gemakkelijker het werd.”

Milan Coppens beste Rookie in BMC

Hij leerde het afgelopen seizoen vooral beter in te halen en te positioneren, gaf Milan aan. “In het begin vond ik positioneren tijdens de kwalificatie lastig, nu gaat dat een heel stuk beter. Ik zit er vaak vooraan bij en ik heb de snelheid om te kunnen winnen. En als ik moet inhalen, twijfel ik geen enkele seconde meer.”

Wat dat betreft ziet het er goed uit voor volgend seizoen. Hij blijft dan actief bij de Rotax Max Junioren. “Ik vind het een heel leuke klasse, veel leuker dan de Minimax. Het gaat sneller, er wordt agressiever gereden. Het is gewoon mooier.” Dat het ook volgend jaar een mooi seizoen kan worden, lijkt op voorhand duidelijk. Milan rijdt voor het topteam van Birger Bouvin en voelt zich er goed op zijn plek. “Het is een mooi team met goede karts en goede motoren. En ik word er goed geholpen met de data. Volgend jaar ga ik dan ook proberen kampioen te worden in de BMC!”

Milan Coppens bedankt zijn vader, Bouvin en zijn monteur Patrick voor het mooie seizoen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS