Karting • Belgisch Kampioenschap

Ilian Bruynseels maakt indruk met ronderecord en podium bij Rotax Max Senior: "Heel mooi"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 maart 2019 09:29 • Print artikel

GENK - In zijn tweede jaar bij de Rotax Max Senioren hoopt Ilian Bruynseels uit Hulshout definitief zijn naam te vestigen. De start van het seizoen, de BNL Kick-Off in Genk, verliep voor de zestienjarige Belg voorspoedig. Met de tweede en de vierde plaats in de respectievelijke manches en de derde plaats in de einduitslag verzekerde hij zich in de eerste race van het jaar meteen van een podiumplek. Maar stiekem had hij op nog meer gehoopt.

Racebelofte Ilian Bruynseels naar podium

“Heel mooi om hier podium te rijden met zo’n sterk deelnemersveld”, liet de jonge Belg na afloop weten. “Vooraf had ik eigenlijk op een nog mooier resultaat gehoopt, maar met de derde plaats mag ik niet klagen.”

Ilian begon ijzersterk op het circuit in Genk tijdens de kwalificatie. Met een ronderecord in zijn klasse, 53,8 seconden, wist hij zich te verzekeren van de poleposition en dat gaf hem het nodige zelfvertrouwen. “Heel mooi om een ronderecord op mijn naam te hebben. Dat geeft toch aan dat je goed bezig bent.”

In de eerste manche werd de jonge Belg tweede na zich tijdens de race naar voren te hebben geknokt. “Ik lag iets te ver van achter omdat de bandenspanning een beetje te hoog stond, maar ik wist me in de laatste paar ronden gelukkig te herstellen. Tijdens de tweede manche eindigde ik in een compacte groep als vierde, maar had ik net zo goed de race kunnen winnen. We lagen vooraan allemaal heel dicht bij elkaar. Ik kwam op het laatste stuk net een paar meter tekort.”

De podiumplek bij de Kick-Off kwam voor Ilian niet als een verrassing. “Dit wordt pas mijn tweede seizoen bij de Rotax Max Senioren, dus ik heb nog steeds ruimte om te groeien. Maar ik wil wel altijd een goed resultaat halen en ga er altijd vol voor. Vorig jaar was voor mij vooral een leerjaar, een jaar om mijn plekje te vinden. Maar ook toen heb ik al mijn snelheid laten zien. Dit jaar wil ik de lijn doortrekken en op een constanter niveau presteren. Eigenlijk wil ik in elke race vooraan eindigen.”

Ronderecord Ilian Bruynseels

De kartbelofte uit het team van Bouvin Power wil dit seizoen sowieso de BMC- en BNL-kampioenschappen rijden. “Bij de BNL hoop ik minimaal top drie te rijden, dat zou mooi zijn. Bij de BNL heb je elke race een sterk deelnemersveld, want er doen altijd goede Engelse karters mee. Tijdens de races is het daardoor vechten voor je plaats.” En dat gevecht gaat hij graag aan. “Je moet er altijd honderd procent bij zijn met je hoofd. Als je even een gaatje laat vallen, ben je gezien. Maar dat zijn wel de races waar je het meeste van leert.”

Ook het Europees kampioenschap staat met potlood ingevuld op de kalender van Ilian. “We gaan kijken hoe de eerste races verlopen. De eerste race in Genk is een soort Kick-Off, die telt niet mee voor de stand. Misschien dat ik die race laat lopen. Maar in Italië wil ik er zeker bij zijn. Aan de hand van de uitslag van die race gaan we de rest van het seizoen plannen.”

Ilian zoekt nog sponsors. “Ik wil echt naam maken in de kartsport en denk dat ik me nog verder kan ontwikkelen. Deze podiumplaats bij de Kick-Off geeft mij in ieder geval vertrouwen voor het komende seizoen. Een paar mooie sponsors erbij zou natuurlijk fantastisch zijn om het plaatje compleet te maken.”

Ilian Bruynseels bedankt zijn ouders, zijn mecanieker en zijn team Bouvin Power.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS