Karting • Belgisch Kampioenschap

Groen licht voor de BNL Golden Trophy: Laatste tickets voor de Rotax Max Grand Finals 2017 in Portugal

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2017 16:04 • Print artikel

De organisatie van de BNL heeft het voor elkaar gekregen om nog enkele tickets voor de Rotax Max Grand Finals 2017 in Portugal te bemachtigen. Voorlopig heeft de BNL WK-tickets voor de klassen Rotax Max Junior en Rotax Max Senior. De wedstrijd genaamd BNL Golden Trophy vindt plaats van 20 tot en met 22 oktober 2017 en wordt verreden op circuit Karting Genk. "De BNL Karting Series heeft op vraag van vele teams en rijders Rotax BRP benaderd om een extra wedstrijd te organiseren waarbij rijders dé ultieme kans krijgen om één van de felbegeerde Grand Finals-tickets te bemachtigen. We hebben zojuist van Rotax BRP groen licht gekregen voor het opzetten van dit evenement, dat we samen met onze BNL partners zullen uitvoeren", verklaarde Dave Ritzen namens de organisatie van de BNL.

BNL Golden Trophy Karting Genk


De volgende klassen zullen aan de start verschijnen :
• Micro Max :
o Grand Finals ticket niet beschikbaar
o Grand Finals ticket beschikbaar via de BMC
o Winnaar ontvangt een gratis inschrijving voor BNL 2018

• Junior Max :
o Grand Finals ticket voor de winnaar

• Senior Max :
o Grand Finals ticket voor de winnaar

• DD2 Max / DD2 Max Masters :
o Voorlopig nog geen Grand Finals ticket beschikbaar voor DD2 Max
Wij zijn nog druk in overleg hierover om ook voor de DD2 Max een ticket beschikbaar te stellen
o Winnaar ontvangt een gratis inschrijving voorhet BNL kampioenschap 2018 indien er geen ticket beschikbaar is

1.
Officieel begint het wedstrijd-weekend pas op vrijdag 20 oktober 2017 en dus niet al op woensdag of nog vroeger.
Het concept van dit single race event met een internationaal startersveld wijkt af van de reguliere BNL Karting Series. Wij trachten min of meer het Europese tijdschema aan te houden.
2.
Daarnaast maken we ook tijdens deze wedstrijd gebruik van de Race Control camera’s van Camp Company, zoals ook gebruikelijk is bij de reguliere BNL Karting Series.
3.
Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt:
€ 250, = voor de Junior -, Senior -, DD2 Max en DD2 Max Mastersklassen
€ 125, = voorde Micro Max klasse

Inschrijven kan enkel online via de website www.bnlkartingseries.com. Wij adviseren u om direct online te betalen want VOL = VOL. We laten in eerste instantie 36 deelnemers per klasse starten. Mocht er nog meer vraag zijn dan is het maximumaantal inschrijvingen 54 rijders per klasse.
Het technische reglement van de BNL 2017 zal, op de banden na, van toepassing zijn. Alle klassen zijn verplicht op MOJO-banden te starten.

De klassen Senior-, DD2 Max en DD2 Max Masters rijden tijdens dit evenement met de nieuwe MOJO D4 band. Een uitgelezen kans dus om deze nieuwe band uitgebreid te testen, ook voor de deelnemers die zich al gekwalificeerd hebben voor de Grand Finals.

Wedstrijdverloop:
 Woensdag 18.10.2017:
Opbouw Paddock. CIK-circuit zal gesloten zijn voor deelnemers van de BNL Grand FinalsTrophy.
 Donderdag 19.10.2017:

Opbouw Paddock. CIK-circuit zal gesloten zijn voor deelnemers van de BNL Grand
FinalsTrophy.

 Vrijdag 20.10.2017:
Vrije trainingenin sessies, voor de Micro -, Junior -, Senior -, DD2 Max en DD2 Max Masters klassen
 Zaterdag 21.10.2017:
Na de vrije trainingen op zaterdagmiddag vinden de eerste kwalificatie-sessies plaats.
Zie tijdschema (tijdschema volgt zodra de inschrijving gesloten is).

 Zondag 22.10.2017:
zie tijdschema

Op basis van de kwalificatie-sessies, gereden op zaterdagmiddag, zullen de 6 snelste rijders uit de klasse Junior -, Senior -, DD2 Max en DD2 Max Masters, deelnemen aan de SUPERPOLE die later op zaterdag verreden wordt.
De winnaars van de SUPERPOLE, starten in dePre Final vanuit de Pole Positionen krijgen ook nog, direct na de SUPERPOLE-sessie, een trofee overhandigd.

Grand Finals tickets.
Wie komt er in aanmerking voor een GF-ticket?
De winnaars van de Finale in de klassen Junior – en Senior Max, krijgen de laatste en exclusieve tickets voor deelname aan de Grand Finals, die van de 4de tot en met de 11de november 2017 plaatsvinden in PortiMao, Algarve Portugal, op voorwaarde dat zij aan de criteria voldoen om deel te nemen aan de Grand Finals.

Zoals beschreven, zijn we nog in druk overleg met Rotax BRP om een DD2 Max ticket te krijgen om deze ook tijdens deze race te vergeven.
Indien een winnaar al een ticket heeft behaald in een ander kampioenschap, (bijvoorbeeld in een ander land, of op een andere wedstrijd) dan gaat het ticket naar de eerstvolgende in de uitslag.
Het Sportief reglement en Bijzonder Wedstrijdreglement zijn terug te vinden op onze website www.bnlkartingseries.com net zoals alle andere informatie betreffende deze wedstrijd.

Dus: wil jij nog kans maken om in Portimao aan de start te verschijnen? Grijp deze kans en meld je snel aan via www.bnlkartingseries.com.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS