Karting • Belgisch Kampioenschap

Christof Huibers kent daverende start Benelux-kampioenschap met P1! "Overwinning heeft extra glans"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 maart 2019 02:15 • Print artikel

MARIEMBOURG - Het was ontzettend spannend in de finale van de Super Shifter-klasse op het circuit van Mariembourg. De strijd om de koppositie in de stromende regen en hagel was hevig en uiteindelijk was het Christof Huibers uit het topteam DFK die met de overwinning aan de haal ging. De 26-jarige karter uit Antwerpen boekte tijdens de eerste ronde van het Benelux-kampioenschap zijn eerste wedstrijd van het seizoen en verschafte zich zo een uitstekend perspectief voor het restant van de titelstrijd.

DFK succesvol in de Super Shifter met zege Christof Huibers in Benelux kampioenschap

“Ik ben heel tevreden. Dit is natuurlijk een fantastisch begin van het kampioenschap”, zei Christof. “De concurrentie was dit weekend echt groot met zoveel rijders. Iedereen is weer iets beter dan vorig jaar. En het was een beetje zoeken vanwege het nieuwe type carburateur. Dat maakte het wel spannend.”

Christof wist voorafgaande aan de finale evenwel dat het met de snelheid wel goed zat. “Al vanaf het begin van het weekend zaten we met vijf piloten dichtbij elkaar.” Dat resulteerde in de zesde tijd tijdens de kwalificatie, twee derde plaatsen in de heats en de tweede startplaats in de finale voor de rijder van DFK. “Ik moest aanvallen in alle races en dan tempo rijden zodat ik uit de problemen kon blijven. Het was vooral een kwestie van geen fouten maken.”

Die aanpak werkte uitstekend, zo bleek tijdens de finale. Christof: “Ik lag al eerste na de start. Maar vanaf dat moment had ik geen referentiepunt. Dat maakte het moeilijk. Later stabiliseerden de verhoudingen in het veld zich en heb ik de rest op een gaatje kunnen rijden.” Ook toen het begon te regenen, leek de snelle Belg safe te zijn. “Maar toen het nog harder begon te regenen werd het weer moeilijk. Ik raakte mijn voorsprong kwijt aan mijn ploeggenoot Rowan (Grinwis, red.). Ik wist dat ik geen foutjes moest maken. Dat deed ik ook niet, maar Rowan passeerde me alsnog.”

Christof Huibers sterk naar de zege in Benelux kampioenschap

Toch stond er in de uitslag P1 achter zijn naam. Omdat de race voortijdig werd afgevlagd vanwege de hagel telde de stand van zaken in de ronde voorafgaand aan de rode vlag. En toen reed Christof nog aan kop. Nu heeft hij dus het maximale aantal punten. Christof was er maar wat fier op. “De overwinning heeft extra glans door het sterke deelnemersveld. Vorig jaar was ik twaalfde in de eerste wedstrijd dankzij een pechweekend. Later kwam ik een paar punten tekort voor de titel. Het zou mooi zijn als ik dat dit jaar kan rechtzetten.”

Kristof heeft inmiddels zijn studie afgerond en werkt nu fulltime als underwriter engineering bij HDI Global SE. Desondanks krijgt hij dit seizoen alle gelegenheid zich te storten op zijn sport. “Ik kan op de vrijdag van een raceweekend vrij nemen. Op het werk weten ze dat ik een racefanaat ben. Daar wordt rekening mee gehouden. De combinatie van werken en racen gaat dus voorlopig goed. Supertof dat ik zo toch op niveau kan blijven rijden.”

Christof Huibers bedankt zijn vader. Hij wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door DFK, Belfor en Electro GJ.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS