Autosport BE • BELCAR

Wielrenner Tom Boonen heeft de smaak te pakken met volgende autorace: "Bloed, zweet en tranen"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 14 juli 2017 07:02 • Print artikel

Terwijl zijn voormalige collega's zich afmatten in de tour de France 2017, heeft Tom Boonen zich gestort op een andere sport; de autosport. Yokohama Racing zal in de 24 Hours of Zolder aantreden met een Mustang V8 voor Tom Boonen, Chris Van Woensel en Olivier Hermans. Ter voorbereiding van de 24 Hours of Zolder staat het Zolderse team ook aan de start van de eerstkomende wedstrijd van het Belcar Endurance Championship, dit weekend te Circuit Zolder. Het doel is om de wagen een eerste grondige test te geven en zo nuttige informatie te vergaren met het oog op de Zolderse etmaalrace.

Yokohama Racing

“We hebben heel hard gesleuteld om de wagen klaar te krijgen voor de wedstrijd van het Belcar Endurance Championship dit weekend”, vertelt een trotse Olivier Hermans. “Met de Mustang beschikken we over een unieke wagen met een dito sound, mede dankzij de machtige V8-motor. Hoewel we hopen dat we met onze Mustang veel harten zullen winnen, willen we in eerste instantie zoveel mogelijk kilometers op de teller krijgen. We hebben onze roll-out slechts deze week afgewerkt, dus nu is het een kwestie van een maximum aan ervaring op te doen en vertrouwen te tanken richting de 24 Hours of Zolder. Een welgemeend woord van dank overigens aan de schokdemper-experten van Madeno Racing en aan de professionals van TubeXpert die last-minute onze uitlaat onder handen genomen hebben. Ook een pluim voor de mensen van Yokohama Belgium en van Chris Van Woensel; zij hebben de voorbije dagen meermaals een nachtje doorgedaan…”

“We hebben een hele lange weg afgelegd, maar ik ben zeer fier op het resultaat”, glundert Chris Van Woensel. “We zijn ons project gestart met de Mustang waarmee we vorig jaar deelnamen aan het Belcar Endurance Championship en het idee om deze te voorzien van een V8-krachtbron. Dat klinkt eenvoudig, maar dat was het hoegenaamd niet. Eenmaal we begonnen te sleutelen, besloten we om nog enkele andere upgrades te monteren, waaronder een sequentiële versnellingsbak, schakel-paddles aan het stuur, een race-ABS enzoverder. De bolide die hier staat is echt niet meer te vergelijken met de wagen van vorig jaar, zelfs de rolkooi is veranderd!”

Yokohama Racing

“Ik kreeg van verschillende teamverantwoordelijken de vraag om het Belcar Endurance Championship en meer specifiek de 24 Hours of Zolder te rijden”, licht Tom Boonen toe. “Ik besloot echter in te gaan op de vraag van Olivier Hermans omdat het project mij erg interesseert. Olivier en Chris nemen geen kant en klare cup-wagen, maar bouwen zelf een auto, quasi vanaf nul. Het is een project waar men echt met hart en ziel aan werkt en dat element sprak mij bijzonder aan, in die mate zelfs dat ik heb toegezegd zonder voordien één meter met de wagen gereden te hebben. Ik heb de hele ontwikkeling evenwel van dichtbij meegemaakt en dan pas merk je hoeveel bloed, zweet en tranen erin kruipt. Dit weekend wordt voor het hele team een uitgebreide test om zo 100% voorbereid naar de 24 Hours of Zolder te trekken.”

De kwalificaties voor de wedstrijd van het Belcar Endurance Championship dit weekend staan geprogrammeerd op zaterdag om 10:55. De wedstrijd over 180 minuten wordt vervolgens op zondag op gang gevlagd om 15:25. Een goede maand later, in het weekend van 19 en 20 augustus, is het tijd voor de belangrijkste afspraak van het seizoen, de 24 Hours of Zolder.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS