Autosport BE • BELCAR

Startgrid 24 uur van Zolder: Sam Dejonghe zet Deldiche Racing op pole

Uitgegeven door Dirk Kempen • 20 augustus 2016 11:29 • Print artikel

Voor de vierde keer in vier jaar start Deldiche Racing vanaf pole position van de 24 uur van Zolder. Sam Dejonghe noteerde een tijd van 1:30.533 op Circuit Zolder. De snelle Belg bleef hierbij de andere proto's, GT's en toerwagens voor.


Achter de Norma M20 FC van Dejonghe, De Cock, Joossen en Bouvy volgde de Bas Koeten Racing Wolf GB08. De snelste Porsche was van Speedlover met, onder andere, Frederique Vervisch op plaats zes. De topfavoriet komt van Belgium Racing. De Porsche 911 GT3 type 991 won vorig jaar de race na een slijtageslag. In 2015 wonnen Peter Hoevenaars, Marc Goossens, Kenneth Heyer en Dylan Derdaele de race met een voorsprong van meer dan een half uur. Dit jaar wordt het kwartet versterkt met Porsche GT3 Cup coureur Yannick Hoogaars.

De Belgisch Limburgse tegenhanger van de 24 uur van Spa start vandaag om 16:30. Naast favoriet Peter Hoevenaars komen er meer Nederlanders in actie. Tot de kanshebbers behoort ook de Bas Koeten Wolf GB08.

STARTGRID 24 Hours of Zolder

Koopjedeal


De nieuwste deals met grote kortingen! Elke dag nieuwe aanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer van de hoge kortingen en bekijk de leukste aanbiedingen van deze week!!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS