Autosport BE • BELCAR

Haalt Marc Goossens of Anthony Kumpen overwinning nummer 7 in 24 uur Zolder?

Uitgegeven door Dirk Kempen • 8 augustus 2017 19:08 • Print artikel

Op 19 en 20 augustus wordt de jaarlijkse 24 uur van Zolder verreden. De race uit het Belcar kampioenschap geldt als het absolute hoogtepunt van de nationale Belgische autosport. Met maar liefst 44 equipes op de deelnemerslijst staat er een spannende race voor de deur.

24 U van Zolder

Voor de eindoverwinning zijn er twee topfavorieten aan te wijzen. Belgium Racing heeft de diensten ingehuurd van Dylan Derdaele, Kenneth Heyer, Marc Goossens. Het team gaat voor de vijfde, achtereenvolgende, overwinning in hun Porsche 991. De grootste concurrent is PK Carsport. Na enkele teleurstellende edities met de Wolf GB08 Group CN prototype rijdt het team de race met eveneens met een Porsche 991. Anthony Kumpen, Stienes Longin, Bert Longin en Frank Beliën gaan voor de overwinning. Kumpen en Goossens hebben nu ieder zes overwinningen in de 24 uur van Zolder. De kans is erg groot dat één van beiden het absolute record scherp zal stellen.

Hoewel PK Carsport niet meerijdt in de Belcar 2 (Proto) klasse, is de klasse sterk bezet. Deldiche Racing kwam tijdens de voorgaande edities sterk voor de dag met de Norma M20 FC. Ditmaal rijden Luc de Cock, Tim Joosen, Thomas Piessens en Sam Dejonghe de snelle proto. Enkele internationale sterren ondersteunen de lokale rijders in deze klasse. Voormalig Nissan en Bentley GT3 coureur Wolfgang Reip schuift aan bij DVB Racing. Audi WRT fabrieksrijder Frederic Vervisch rijdt met de McDonalds Racing Norma.

null
Dit jaar is de 24 uur van Zolder geen onderdeel van de Belgische BMW M235i Cup, hierdoor staan er minder van deze toerwagens aan de start in de Belcar 3 klasse. Hierdoor telt VGL Racing als een van de favorieten met hun, in Nederland gebouwde, Saker RapX. Maik Barten staat voor de derde maal met de Vlaamse equipe aan de start. "Ons eerste doel is het halen van de finish," sprak de rijder uit het Brabantse Geldrop. "Het team heeft na de laatste Belcar race hard gewerkt om de Saker RapX klaar te stomen voor de mooiste race van het jaar."

Andere opvallende deelnemers is de equipe van Mazda Europe én een bekende voormalig wielrenner. Een team van journalisten racet in de nieuwste editie van de Mazda MX-5 ND raceauto. Tom Boonen maakt zijn debuut in de 24 uur van Zolder. De wielerkampioen rijdt met een Ford Mustang van het Yokohama Racing Team.

De race start op zaterdag 19 augustus om 16:00. In de aanloop naar de race komen de Duitse Cup- und Tourenwagen Trophy en de FCD Racing Series in actie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS