Autosport NL • Autosport NL Diversen

Westfield RaceCup Nurburgring: Robby Bosdijk pakt de titel

Uitgegeven door Jordy Stuivenberg • 31 oktober 2010 12:00 • Print artikel

NÜRBURGRING – Rudy van Buren heeft het slotweekend van de Westfield Race Cup gedomineerd. Op het F1-circuit van de Nürburgring won hij alle drie de races. Robby Bosdijk haalde, na het missen van de races in Zandvoort door ziekte, de Europese titel binnen in Duitsland.


Van Buren won zoals gezegd alle races. Om de overige podiumplaatsen werd echter volop gestreden door de overige rijders. Van de 26 aanwezige rijders mochten namelijk maarliefst zes verschillende coureurs het podium beklimmen. Cees de Maar en Rob Karst eindigden tijdens de eerste race achter Van Buren. De tweede race werd nieuwkomer Maik Kraske uit Duitsland tweede, terwijl debutant Bas Schouten de tweede plek in de wacht sleepte. Schouten stond ook na de derde race op het podium, nu als tweede. Robby Bosdijk wist zijn kampioenschap veilig te stellen met P3, tot grote tevredenheid van de coureur zelf.


“Dit had ik nooit durven dromen”, begon Bosdijk tegenover RaceXpress.com. “Ik kreeg gedurende het seizoen weer last van de ziekte van Crohn. Ik moest geopereerd worden, maar wilde per se de kampioenswedstrijd rijden. Door goed overleg met mijn internist en de chirurgen hebben we de operatie kort na de finalerace kunnen plannen.”

“Het zijn zware weken geweest, maar ik heb uiteindelijk kunnen rijden op de Nürburgring en het kampioenschap gewonnen. Een gouden moment, dat ik kon delen met veel familie en vrienden. Mijn vader en schoonvader hebben me uitstekend begeleid, ze betekenen veel voor mij. Ik wil ook de artsen van het AMC bedanken voor hun flexibele, goede en snelle zorg. Last but not least de hele crew van Westfield. Ze hebben me prima ondersteund, het oprechte enthousiasme heeft me veel goed gedaan.”


Patrick Boxem van BA-Motorsport sloot zijn eerste seizoen in de Westfield Race Cup af als vijfde in het Europees klassement. Hij stond ook zijn mannetje buiten de baan. De mannen van BA-Motorsport schoten Francois Claeijs te hulp na een crash in de eerste race, zodat hij toch deel kon nemen aan de twee volgende races. Dit benadrukt de vriendelijke sfeer in merkencup nog maar eens.


“Het was wederom een fantastisch evenement op de Nürburgring”, vertelde Boxem tegen RaceXpress.com. “Het was de laatste race van het seizoen en telde mee voor het EU-kampioenschap. Het was mijn eerste racejaar en dat ging erg goed. Voor het weekend stond ik zesde in het klassement, dat wilden we minimaal zo houden.”

Boxem had het zelf ook niet makkelijk in Duitsland, zo vertelde hijzelf: “Zeker geen gemakkelijke wedstrijden, aangezien de Nürburgring voor mij nieuw was. Ook deden er wat Duitsers mee die de baan zeer goed kennen. Na twee races was al zeker dat ik zesde zou blijven, virtueel stond ik zelfs vijfde. De derde race wist ik mijn voorsprong op Cees de Maar en Frank Lenselink vast te houden en kon ik zelfs in de buurt komen van Daniel Sandifort. Ik ben echt blij met mijn vijfde plaats in het kampioenschap, beter kon niet in mijn eerste jaar.”


Een van de Duitse deelnemers was Maik Kraske. Hij presteerde als Westfield-rookie uitstekend. “Het was een geweldig ervaring in de Westfield Race Cup te rijden, de sfeer binnen de groep is er geweldig. Ondanks de harde en eerlijke gevechten op de baan gaat iedereen goed met elkaar om buiten de baan. Deze klasse is erg professioneel en goed doordacht. Ik heb veel lol gemaakt. Niet alleen omdat ik gelijk goed presteerde. De auto rijdt geweldig. Je vindt niet veel klassen die zulke gelijkwaardige wagens hebben met een dergelijk startveld. Het concept achter de Westfield Race Cup is geweldig. Ik zou het fantastisch vinden als de Westfields vaker naar Duitsland komen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS