Autosport NL • Autosport NL Diversen

Vink Motorsport blijft onverminderd succesvol met BMW - Ton Vink: “Ik ben altijd BMW-gek geweest”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 januari 2019 17:29 • Print artikel

ZANDVOORT – Jarenlang de eigenaar van topteam TKP in het karten is Ton Vink sinds ruim drie jaar succesvol in de autosport. De manager van Vink Motorsport begon het nieuwe seizoen in Zandvoort alvast uitstekend. Samen met teamgenoot Jan Schouten won hij de Nieuwjaarsrace in Divisie III van het Winter Endurance Kampioenschap.

Vink Motorsport BMW

De overwinning paste in de sportieve geschiedenis van Ton Vink, die als sinds 1993 actief is in de racerij. Destijds begon hij zijn kartteam TKP. Hij won Nederlandse, Europese en wereldtitels. Sinds hij eind 2015 de overstap maakte naar de autosport met Vink Motorsport bleef hij successen boeken. Met de overwinning in Zandvoort zet hij die reeks dus ‘gewoon’ voort.

“Het waren heel moeilijke omstandigheden”, doelde Jan Schouten op de vieruursrace die deels werd afgewerkt in de regen en in het donker. “We hebben het wel gered, maar het ging absoluut niet vanzelf. In de regen rijden is sowieso moeilijker en in het donker weet je nooit wat er gebeurt. Wat dat betreft is dit altijd een race van verrassingen.”

Vink Motorsport blijft onverminderd succesvol met BMW

Vanzelfsprekend was ook Ton blij met de overwinning. Daarmee kreeg hij andermaal de bevestiging dat hij de juiste keuze heeft gemaakt door destijds het karten te verruilen voor de autosport. “Dat had ik natuurlijk wel gehoopt, maar ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan”, zei de teameigenaar in een pitbox van het fameuze duinencircuit. “Ik kan de vraag bijna niet aan. Het was destijds een sprong in het diepe, een vreselijke gok. Gelukkig heeft het goed uitgepakt.”

Zijn Vink Motorsport is in de paddock inmiddels synoniem geworden aan snel, succesvol en goed. Ton heeft zich gespecialiseerd in het onderhouden van en racen met BMW M3’s uit de jaren tachtig en negentig. “Ik ben altijd BMW-gek geweest”, verklaarde Vink, die met zijn zaak in Zaandam is gevestigd. “Het zijn uitstekende auto’s. BMW's zijn het meest gewild als ze helemaal ‘periode-correct’ zijn. We bouwen ze volgens het bijbehorende FIA-paspoort zodat ze ook echt periode-correct zijn. Zelfs het wikkelen van de kabelboom doen we precies zoals BMW Motorsport het destijds deed.”

Hoewel het onderhouden en runnen van BMW M3’s 95 procent van zijn werkzaamheden bepaalt, heeft Ton ook een aantal andere historische toerwagens en endurance-auto’s. Verder runt hij twee historische BMW M3’s in het Europees kampioenschap rally.

Ook autoracen? Arrive and drive met Vink Motorsport
Met de specifieke kennis en expertise van Vink Motorsport is kwaliteit gewaarborgd. Wie daarvan wil profiteren kan nog dit seizoen terecht bij de equipe uit Noord-Holland. Het team heeft nog ruimte. “We hebben een heel goed pitteam zodat ik er nog een paar auto’s bij kan hebben. Ook hebben we twee endurance-auto’s beschikbaar voor de verhuur, een BMW 320 diesel en een BMW 330 diesel.”

Voor meer informatie bezoek vinkmotorsport.com. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@vinkmotorsport.com of via 06-29021278.

Vink Motorsport wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Evoke.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS