Autosport NL • Autosport NL Diversen

Uniek: Autorijles voor kids op Circuit van Zandvoort

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 februari 2010 09:28 • Print artikel

Amsterdam - Oud Formule 1-coureur Michael Bleekemolen gaat autorijles geven aan kinderen. Op 21 februari start op Circuit Park Zandvoort de eerste rijles. Een uniek initiatief!

Jong geleerd is oud gedaan

Rijles voor kinderen. Overdreven? Michael Bleekemolen is overtuigd van het tegendeel. Hij is van mening dat kinderen meer verkeersinzicht krijgen en dat je een bewustwording van alertheid en verkeersveiligheid creëert door hen op jonge leeftijd kennis te laten maken met het autorijden. Daarom kwam hij met het idee om rijlessen voor kinderen vanaf tien jaar te gaan organiseren. Vanzelfsprekend niet op de openbare weg maar op een gecontroleerde omgeving, Circuit Park Zandvoort.

Jong geleerd, oud gedaan
Beide zoons van racenestor Michael Bleekemolen reden al rondjes over het Zandvoortse circuit toen zij zeven jaar oud waren. Jeroen Bleekemolen: “Het autorijden is ons natuurlijk met de paplepel ingegoten. Maar ik denk wel dat mijn broer en ik bekwame automobilisten zijn, juist omdat wij al op zeer jonge leeftijd kennis maakten met autorijden. Het racen staat daar helemaal los van. Daar heb je met hele andere inzichten te maken. Sebastiaan en ik rijden ook op de openbare weg jaarlijks schadevrij vele tienduizenden kilometers!”

Eigen auto
Op Circuit Park Zandvoort krijgen de kinderen voorafgaand aan de eerste rijles eerst een uitgebreide instructie van Bleekemolen. Vervolgens krijgen de kinderen de gelegenheid om kennis te maken met de auto. Uw eigen auto welteverstaan. Daarna volgen drie rijsessies van elk 25 minuten op het circuit. Desgewenst kan dit aangevuld worden met een les in een officiële lesauto door een instructeur van Bleekemolens Race Planet. Om mee te kunnen doen moet het kind veilig in de auto kunnen zitten en dus goed de pedalen kunnen bedienen. Er mogen geen andere passagiers meerijden anders dan het kind en de ouder/begeleider.

Kosten
De autorijles voor kinderen kost € 95,-. Dat is inclusief de instructie en drie rij-sessies op het circuit. De aanvullende (niet verplichtte) sessie met een officiële lesauto en een professionele instructeur van Bleekemolens Race Planet kost € 35,-.

Maximum snelheid
Tijdens deze unieke rijles voor kinderen is er op Circuit Park Zandvoort een regel van toepassing die daar niet vaak wordt gebruikt, de snelheidsbeperking. Tijdens het rijden op het circuit geldt namelijk een maximum snelheid van 60 kilometer per uur. Bovendien mogen uitsluitend de kinderen rijden, dus geen volwassenen achter het stuur.

Kortom, een unieke gelegenheid om uw minderjarige zoon of dochter kennis te laten maken met het besturen van een auto. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met Bleekemolens Race Planet, telefoon 023-5740790 of zandvoort@raceplanet.nl

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS