Autosport NL • Autosport NL Diversen

Track limits op Spa-Francorchamps grootste tegenstander voor coureurs Supercar Challenge

Uitgegeven door Johan Vis • 21 oktober 2021 14:00

Tijdens het Spa Racing Festival op het voor veel rijders favoriete circuit van Spa-Francorchamps was in de meeste divisies de volgorde waarop men over de finish kwam niet de werkelijke uitslag. Het was halverwege oktober al behoorlijk koud en wellicht dat dat voor veel rijders de reden was dat zij hun bolide niet tussen de witte lijnen konden houden. Dat betekende veel rekenwerk voor de wedstrijdleiding en wijzigde de uitslagen lang na het vallen van de vlag.

null

GT & Prototypes
Max Aschoff was in zijn Ligier LMP3 de te kloppen man. In de eerste race viel zijn snelle bolide even stil, waardoor hij ver terugviel en buiten de prijzen finishte. In de tweede race kwam hij wel als eerste over de streep, maar had hij te vaak buiten de lijnen gekleurd, met een tijdstraf tot gevolg. Na een fraaie opmars wonnen uiteindelijk Dirk en Bas Schouten de eerste race met hun kakelverse BMW M6 GT3. De tweede race werd een prooi voor equipe Thomas Piessens en Tim Verbergt in hun Norma 20FC.

In de divisie voor Radicals en Praga’s won de equipe Axel Vanoosthuyse en Steven Dewulf in de snelle Praga R1 Turbo beide races. Ook de nummers twee en drie waren in beide races hetzelfde, Martin Lucas werd tweede in de Radical SR3en de equipe Bart Vingerhoedt en Matthijs Wouters werd derde in eveneens een Radical SR3.

null

GT
De nieuwe BMW M6 GT3 blijkt een geduchte concurrent voor de leider in het GT-klassement Bob Herber. In beide races kwam de M6 van Dirk en Bas Schouten als eerste onder het zwart-wit geblokt door, met Nick Catsburg en Bart Arendsen in eenzelfde auto als tweede.

Supersport 1
De titelstrijd tussen de equipes van Dennis de Borst-Stan van Oord en Robert en Benjamin van den Berg nadert het kookpunt. In de races kwam de BMW E90 M3 van de broers als eerste over de finish, maar een straf in beide races wierp hen toch wat posities terug. De eerste race werd gewonnen door Ruud Olij, de tweede race bezorgde De Borst en Van Oord de meeste punten.

null

Supersport 2
Waar de Supersport 2 meestal de divisie is met de minste deelnemers, waren er nu maar liefst tien deelnemers. André Seinen en Bart Drost werden elk een keer eerste en een keer tweede in hun Dayvtec BMW M240i.

Sport
In de Sport klasse lukte het klassementsleiders Jack Hoekstra en Pieter de Jong dit keer niet om de grootste beker mee naar huis te nemen. De eerste race werd gewonnen door thuisrijders Chris Voet en Bart van den Broeck, in de tweede race was Mark Wieringa de snelste in zijn zilveren Zilhouette.

null

Het achtste evenement van dit seizoen en het laatste meetellend voor het kampioenschap vindt plaats op TT Circuit Assen. Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 oktober denderen de Supercars weer over het Drentse asfalt..

Een uitgebreid filmverslag van het Spa Racing Festival wordt uitgezonden op RTL7. De uitzending is op zondag 31 oktober van 14.00 tot 14.30 uur, de herhaling is op zaterdag 6 november op dezelfde tijd.