Autosport NL • Autosport NL Diversen

Tom van der Zwet debuteert in de nieuwe BMW 240i bij Dayvtec in autosport: "Echt heel benieuwd naar!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 maart 2019 02:52 • Print artikel

WASSENAAR – Coureur Tom van der Zwet debuteert dit jaar in de autosport bij Dayvtec uit Katwijk. Het negentienjarige talent uit Wassenaar gaat bij de equipe van Dayvtec in het DRDO-kampioenschap racen in een BMW 240i. Voor Tom is het de eerste stap in de autosport op weg naar zijn ultieme doel: deelname aan de 24 uur van Le Mans.

BMW

“Ik denk dat ik er heel veel kan leren. Er is bij Dayvtec heel veel kennis, ook gezien mijn ambitie om ooit de 24 uur van Le Mans te rijden”, zegt Tom opgetogen over het team dat tijdens de legendarische langeafstandsrace ook de auto van Racing Team Nederland onder zijn hoede heeft. “We zijn in de winter gaan kijken bij Dayvtec en het klikte meteen heel goed.”

Voor Tom wordt het zijn eerste volledige seizoen in de autosport. In eerste instantie gaat hij zich richten op het DRDO-kampioenschap. Dat bestaat uit zeven races. De snelle Zuid-Hollander gaat daarin de door Dayvtec gebouwde BMW 240i besturen. Het betreft een potente racewagen die sneller is dan een TCR- of een GT4-auto bijvoorbeeld. Dat het om een zeer snelle auto gaat, blijkt wel uit het feit dat de BMW op het circuit van Zandvoort erin slaagt een knappe rondetijd van 1.46 minuten te rijden.

Later in het seizoen is het de bedoeling dat Tom, die twee jaar geleden derde werd in het Nederlands kampioenschap Rotax Max in de Senioren-klasse, bij Dayvtec een heuse LMP3-auto test. “Het wordt sowieso een spannend seizoen. Ik kijk er heel erg naar uit en heb er echt heel veel zin in. De BMW is een serieuze auto, dus ik ben heel benieuwd.”

Davy Lemmens is blij met de komst van Tom. “De BMW 240i is een mooie raceauto voor Tom om vanuit de karting in de autosport te beginnen”, zegt hij. “We willen hem laten doorgroeien naar de LMP3 zodat hij uiteindelijk zijn doel kan bereiken. Het is leuk als je mensen verder kunt brengen in de autosport. Daar helpen we graag bij.”

Binnenkort gaat Tom de BMW testen. Dat gebeurt in ieder geval voor de start van het seizoen op 24 april. De zeven kampioenschapsraces worden gehouden op de circuits van Zandvoort (4x), Assen (2x) en Spa-Francorchamps (1x). De banen van Zandvoort en Assen kent hij al. “In Zandvoort heb ik al eens een BMW 3-serie getest en in Assen heb ik een auto uit de Fiesta Cup getest.” Het circuit van Spa kent hij evenwel nog niet. “Dat is een echt iconisch circuit. Daar ben ik echt heel benieuwd naar!”

Tom van der Zwet wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Xeleration IT Services BV.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS