Autosport NL • Autosport NL Diversen

STWC finaleraces op Circuit Zandvoort zorgen voor geweldige climax in kampioenschap

Uitgegeven door Stefan Kerk • 10 oktober 2018 12:44 • Print artikel

De STWC keerde na races op Zolder terug naar Zandvoort voor de Finaleraces van het STWC-kampioenschap. Het beloofde een spannend einde te worden. Het leverde in alle klasses spannende gevechten op, maar het hoogtepunt was de climax in Divisie 3.

STWCeu

De strijd in Divisie 3 ging tussen Zlatko Bralic en Olivier Naaktgeboren. Het kampioenschap werd in de allerlaatste ronden beslist. Bralic had de snelste ronde neergezet in race 2, maar Naaktgeboren wist hem na een ferm duel in te halen. Toch kwam Naaktgeboren een paar punten tekort om het kampioenschap te winnen, tot grote tevredenheid van Bralic. Beide coureurs hebben genoten van het felle gevecht en ook het publiek zat op het puntje van hun stoel.

STWCeu

De mensen vonden de auto waarin Henk Thuis reed ook indrukwekkend. Zijn razendsnelle Pumaxs RT reed een beste rondetijd van 1.43.8, net iets sneller dan het winnende team van Koopman en Arendsen. Thuis bedankte de coureurs na de race voor hun sportiviteit op de baan. “Ik heb genoten van de onderlinge sfeer”, liet Thuis weten.

STWCeu

Ook organisator Dirk Dekker was in zijn nopjes: “Ondanks dat ik mijn eigen auto al snel in de pitbox moest zeggen heb ik als raceliefhebber kunnen genieten van de gevechten die plaatsvonden op de baan. Het ging ook echt ergens om. Niet alleen de racewinst, maar ook het kampioenschap. 3 kampioenschappen werden beslist tijdens de finaleraces.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS