Autosport NL • Autosport NL Diversen

Stoere rockchick Ellen ten Damme heeft spijt dat ze te rustig van start ging: "Volgende keer wil ik een kwalificatie"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 25 mei 2018 13:27 • Print artikel

Rocken met Ellen ten Damme! Achteraf had ze liever wat risico's genomen. De tweede race van de Ladies GT op het Circuit Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen Driven by Max Verstappen was wederom spannend. Hoewel de eerste race bol stond van de incidenten verliep race 2 een stuk rustiger. Pas na de Tarzanbocht kwamen de dames goed op dreef. Zo dacht ook Ellen ten Damme. Maar net als Britt Dekker was ze van plan het iets rustiger aan te doen om zo op een goede positie te finishen.

Ellen ten Damme Ladies GT


"Tjah, ik startte weer een beetje achteraan, dat was een beetje pech", blikte de stoere rockchick terug op haar race met RaceXpress.nl. "Het was zo hectisch. Mijn moeder zat op de tribune dus ik dacht ik kan het niet maken om brokken te maken. Ik hield me echt in. Daarna ging ik weer wel lekker hard. Bij de start ging het wel aardig daarna zat het allemaal op een kluitje, ik vond het een beetje eng. Ik wilde gewoon geen brokken maken. Iedereen hield zich een beetje in. Dat had ik eigenlijk niet moeten doen."

Ellen ten Damme

Voor een volgende race zou het multitalent het liefst een kwalificatie willen zien. Ten Damme laat hiermee zien erg competitief ingesteld te zijn. "Het is een loting nu, weet je wel. Ik wil de volgende keer een echte kwalificatieronde, dat zou veel eerlijker zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS