Autosport NL • Autosport NL Diversen

SPECIAL (140 FOTO'S): BMW en de Historic Grand Prix Zandvoort! Al jarenlang fraaie demo's met onvervalste museumstukken

Uitgegeven door Peter Vader • 11 september 2018 17:06 • Print artikel

BMW Group Classic presenteerde weer een reeks van bijzondere raceauto's tijdens het demoprogramma van de Historic Grand Prix Zandvoort. De zonder uitzondering succesvolle raceauto's werden op vrijdag 31 augustus en op zaterdag 1 en zondag 2 september op Circuit Park Zandvoort bestuurd door drie Nederlandse racecoryfeeën met BMW-genen: Jan Lammers, Peter Kox en John Bosch.

BMW Historic Grand Prix

Als vaste partner van de Historic Grand Prix Zandvoort komt BMW ieder jaar met een aantal onvervalste museumstukken naar het duinencircuit. Bepaalde modellen worden ook actief ingezet bij de Oldtimer Grand Prix, het Goodwood Festival of Speed, de Goodwood Revival, de Ennstal Race Car Trophy, de Rossfeld Bergrennen, de Baiersbronn Classic, de DTM Track Test Hockenheim en de Techno Classica Essen. De Historic Grand Prix Zandvoort bevindt zich daarmee in een select gezelschap van hoog historisch niveau.

BMW Historic Grand Prix

Dit jaar konden we genieten van de Le Mans-winnende BMW V12 LMR uit 1999, de McLaren-BMW F1 GTR die in 1995 Le Mans won en een BMW M1 uit de Procar serie. De rijders waren Peter Kox, Jan Lammers en John Bosch, alle drie deze Nederlandse coureurs hebben hun sporen verdiend in combinatie met het Zuid-Duitse automerk. Maar ook tijdens de historische toerwagenraces zagen we klassiekers van het merk uit München over de baan gejaagd worden. Verwikkeld in deurkruk-aan-deurkruk gevechten net zoals vroeger...

Welke fraaie, historische BMW's zagen we afgelopen jaren in actie tijdens de voorgaande edities van de Historic Grand Prix? RaceXpress fotograaf Heert-Jan van Keulen (2018) en Peter Vader (2014, 2015, 2016 en 2017) nemen u nog eens mee over het Circuit Zandvoort, waar het wemelt van de historische BMW's.

KLIK HIER voor een foto-impressie van historische BMW's tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort.

BMW V12 LMR en BMW M1 Historic Grand Prix 2018

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS