Autosport NL • Autosport NL Diversen

Programma Paasraces op Circuit Zandvoort met GT’s, toerwagens en zelfs 1000pk sterke racetrucks

Uitgegeven door Johan Vis • 12 april 2017 13:36

Op 15 en 16 april worden op Circuit Zandvoort de traditionele Paasraces georganiseerd. Het evenement vormt het startpunt van het nieuwe raceseizoen voor verschillende raceklassen uit de Benelux. Ook voor deze editie mag het publiek weer van een gevarieerd programma genieten met stoere GT’s, snelle toerwagens en zelfs 1000pk sterke racetrucks. Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar vanaf € 15,00 via www.circuitzandvoort.nl.

Paasraces

Een van de hoofdattracties tijdens de Paasraces is de Supercar Challenge powered by Hankook. De serie is met de rijkelijk gevulde GT, Supersport en Sport divisies aanwezig voor de twee openingsraces van het nieuwe raceseizoen. Op de grid verschijnen ruim 40 racebolides, waaronder GT-krachtpatsers als de Porsche 991 GT3 Cup, BMW M4 Silhouette, Ginetta G55 GT4, Marcos Mantis en Mercedes C63. Verder wordt het startveld versterkt door snelle toerwagens zoals de BMW E46 M3, BMW Z4 GTR, SEAT Leon Cup Racer en Lotus Exige Cup. In de Sport Divisie wordt gestreden door populaire cup-racers als de Renault Clio Sport en Peugeot RCZ.

Porsche Club Racing
Ook zijn er wedstrijden van de All Dutch Porsche Club Racing, beter bekend als Porsche Club Racing, de enige race club in Nederland exclusief voor Porsches. De ADPCR biedt een racepodium voor elke Porsche, ongeacht type of bouwjaar. Met veel plezier strijden de coureurs in drie divisies. De snelste klasse daarbij is de RS-1 divisie, waarin de kanonnen zoals de GT3 Cup, de GT2, en de 944Turbo racen. Naast een divisie waarbij de auto’s zijn gelijkgeschakeld op basis van pk/gewicht-verhouding is er ook een eenheidsklasse met gelijkwaardige Porsche 944 cupauto’s.

Dutch Truck Racing
Een andere smaakmaker tijdens de Paasraces is het Dutch Truck Racing Championship. Zoals de naam al doet vermoeden maken de racewagens ditmaal plaats voor een sterk startveld vol zware, maar zeer krachtige racetrucks. Contact tussen de racetrucks wordt niet vermeden en het blijft een meer dan indrukwekkend schouwspel wanneer een startveld van in totaal meer dan 12.000 pk’s richting de Tarzanbocht dendert. Heinz-Werner Lenz hoopt tijdens de Paasraces zijn eerste slag te slaan op weg naar de kampioenstitel, terwijl zijn zoon Sasha Lenz als officieel EK-racer ook op Zandvoort komt meestrijden. Geduchte tegenstanders zijn Cees Zandbergen (Scania T124), Erwin Kleinnagelvoort (Scania R124) en Rody Smit (Volvo F12). Op de voorlopige deelnemerslijst staan inmiddels al twaalf racetrucks, waarbij nog drie andere deelnemers hun brullende krachtpatsers op tijd voor Pasen gereed hopen te krijgen.

STWC
Bij de Paasraces debuteert dit jaar ook een geheel nieuwe raceserie. De STWC (Super ToerWagen Cup) komt met een interessant startveld naar Circuit Zandvoort. De serie biedt een platform voor coureurs die het clubraceniveau ontgroeid zijn en willen strijden op competitief niveau. De STWC staat open voor alle toerwagens, GT’s en geselecteerde silhouettes. Twee wedstrijden van elk vijftig minuten, inclusief verplichte pitstop, staan op het racemenu van het Paasweekend.

Toegangskaarten
Alle toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Zandvoort (www.circuitzandvoort.nl) of bij de ruim 450 Primera winkels. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, de hoofdtribune en het pitsdak, kost in de voorverkoop € 25,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. De paddockkaart geeft tevens toegang tot de Paddock Hill Grandstand (nabij de Hans Ernst Bocht) en de Grid Walk van het Dutch Truck Racing Championship (zaterdag) en de Supercar Challenge powered by Hankook (zondag). Goedkopere duinkaarten zijn verkrijgbaar voor € 15,00 per dag.

Meer informatie over tickets en het meest recente tijdschema is te vinden op www.circuitzandvoort.nl

Hotel in de buurt van Zandvoort of Haarlem via Hotelkamerveiling.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS