Autosport NL • Autosport NL Diversen

Presentatie Mazda MX-5 Cup: Nieuwe raceserie met de Mazda MX-5 veelbelovend!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 mei 2019 21:51 • Print artikel

Mazda MX-5 Cup Mazda Motor Nederland

De nieuwe Mazda MX-5 Cup is er klaar voor. Maandag presenteerden de deelnemende teams zich voor de pers op Circuit Zandvoort en werden de sleutels aan de eigenaren uitgereikt, waarna de autocoureurs voor de allereerste keer hun nieuwe cup-racer konden testen. RaceXpress.nl was erbij! Zoals het er nu naar uitziet zullen er bij het debuut van de cup tijdens de Jumbo Racedagen op het circuit van Zandvoort minimaal 25 auto’s aan de start staan. Eerste gastrijder in de auto van Mazda Motor Nederland is oud F1-coureur Michael Bleekemolen.

Mazda MX-5 Cup

De Mazda MX-5 Cup is een nieuw, door de KNAF erkend Nederlands Kampioenschap met de vernieuwde MX-5, de best verkochte roadster ter wereld. In de cup, een initiatief van importeur Mazda Motor Nederland, waarvan de organisatie is ondergebracht bij V-Max Racing Management in Breda, wordt geracet met de 184 pk sterke 2.0 liter Skyactiv-G motor in combinatie met een reguliere handgeschakelde zesversnellingsbak. Hankook is de bandenleverancier. De aandrijflijn en andere cruciale onderdelen van de auto zijn tijdens de bouw verzegeld en om de kans op competitievervalsing nog kleiner te maken kregen alle rijders maandag pas tegelijkertijd de sleutel van hun nieuwe auto uitgereikt.

Mazda MX-5 Cup

De Mazda MX-5 Cup omvat een aantal bekende namen van teams en coureurs, zoals Tachyon Motorsport, Kreijne Motorsport met twee auto’s, Johan Kraan Motorsport met maar liefst vijf auto’s, IL Motorsport met regerend MaX5 kampioen András Király, Dekker Racing met oud Clio-kampioen Marcel Dekker en een team van de Fontys Hogeschool Eindhoven met Max de Bruijn.

Mazda MX5 Cuup staat op Hankook banden

De Mazda MX-5 Cup is bedoeld voor rijders van jong tot oud, voor beginners die willen starten met racen maar ook voor hen die vanuit het clubracen de overstap willen maken naar een Cup-klasse met veel uitstraling, publicitaire ondersteuning en meer spektakel en snelheid. De nieuwe cup zal zijn debuut maken tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort op 18 & 19 mei. De race op zaterdag is om 11.35 uur, op zondag om 10.25 uur. De vrijdag ervoor is de vrije training en kwalificatie.

Mazda MX5 Cup

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS