Autosport NL • Autosport NL Diversen

Mooie wedstrijden bij Finaleraces op Circuit Zandvoort en aandacht het goede doel met de 538 Skippybal Race

Uitgegeven door HJ van Keulen • 7 oktober 2019 14:15

Bij de Finaleraces op Circuit Zandvoort werd in verschillende racerseries gestreden om belangrijke kampioenschapspunten. In totaal werden er op zaterdag en zondag maar liefst tien races verreden. De 538 Skippybal Race zorgde daarnaast voor volop vrolijke gezichten in een wedstrijd voor het goede doel.

Super ToerWagen Cup

In de STWC (Super ToerWagen Cup), stonden twee wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Koen de Wit met de BMW M4 GT4. Met een verschil van slechts 3,7 seconden werd Eric van den Munckhof (BMW Z4 GTR) na vijftig minuten als tweede afgevlagd, gevolgd door Gerrit Vos met een KTM X-Bow. In de tweede manche was het Andy Dam die de winst pakte, voor Eric van den Munckhof (tweede) en Mark Wieringa.

Historic Monoposto Racing serie

Ook de Historic Monoposto Racing serie beleefde mooie races op de Zandvoortse duinenpiste. Chris Whittingham won daarbij de eerste in zijn Royale RP30 bolide. Ian Foley werd als tweede afgevlagd, voor Anthony Raine. Ook race 2 werd een prooi voor Whittinham, ditmaal gevolgd door Raine en Paul Hubbard. Het podium van de zondagrace leverde verrassend Geert Wynants als winnaar op, gevolgd door Anthony Raine en Tony Walsh.

Toyo Tires HARC NK 82-90

Drie races stonden ook op het programma van het Toyo Tires HARC NK 82-90, met auto’s uit de Groep A en Groep N periode. Pieter Bikker won daarbij zowel de race op zaterdagmiddag als op zondagochtend. Jan de Jong mocht bij die wedstrijden de tweede podiumplaats innemen. Jeffrey de Klerk scoorde in beide wedstrijden de derde plaats. Bij de race op zondagmiddag was het Bikker die de hattrick compleet maakte, met ditmaal Dick Jan Schermer (tweede) en Donovan Wolfrat (derde) als andere podiumfinishers.

Vanuit Engeland maakten twee series de reis naar Circuit Zandvoort. In het Trackday Championship was het Steve Gales die met zijn SEAT Leon de winnaarsbokaal wist te veroveren, terwijl in de MSVT SuperCup de zege ten prooi viel aan Darren Goes, eveneens met een SEAT.

MSVT SuperCup

Naast het raceprogramma was er ook een speciale rol weggelegd voor de 538 Skippybal Race. De wedstrijd stond in het teken van het goede doel: Spieren voor Spieren. Ondanks de weervoorspelling kon de eerste editie van de Skippybal Race rekenen op een groot aantal deelnemers die met veel enthousiasme richting de finish gingen. 538-dj Frank Dane en het team van De 538 Ochtendshow zamelden met de 538 Skippybal Race geld in voor de aankoop van speciale rolstoelen en het overige opgehaalde geld gaat naar het Spieren voor Spieren Inspanningslab, waar kinderen met een spierziekte worden begeleid om het maximale eruit te halen.