Autosport NL • Autosport NL Diversen

Milan Teekens en Maxime Oosten racen naast de Super Car Challenge ook in de nieuwe Mazda MX5 Cup

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 mei 2019 14:24 • Print artikel

ZANDVOORT - Dit jaar debutanten in de autosport kennen Milan Teekens uit Zoetermeer en Maxime Oosten uit Beetsterzwaag een enerverende en succesvolle start van hun seizoen. Ruim een week geleden won het getalenteerde raceduo in Magny-Cours de eerste twee races in de Supercar Challenge en afgelopen maandag testten ze op het circuit van Zandvoort de Mazda MX-5 in de aanloop naar het gelijknamige kampioenschap. Waar Maxime en Milan in Super Car Challenge samen de lange afstandraces rijden, racen de jonge wolven in de nieuwe Cup-klasse van Mazda tegen elkaar.

Milan Teekens en Maxime Oosten RX680 Jumbo Racedagen Max Verstappen in Mazda MX5 Cup

“Ik verwacht dat het racen in de Mazda MX-5 Cup heel leuk wordt. Het is een achterwielaangedreven auto en er staan ruim dertig wagens aan de start. Daarom hebben we voor deze klasse gekozen”, zei Milan. “Het wordt natuurlijk afwachten hoe het gaat, maar de auto’s zijn allemaal hetzelfde; ik hoop dat ik voorin kan rijden.”

Zijn teamgenoot Maxime, met wie Milan in de Supercar Challenge een BMW Silhouette deelt, is ook te spreken over de auto. “Hij heeft sowieso een heel mooi geluid”, zei Maxime in Zandvoort waar hij en Milan maandag de auto testten. “Dat de auto achterwielaandrijving heeft, voelt wel goed. Het is een echte raceauto.”

Beiden werden gescout door de KNAF Academy. Zij krijgen nu extra training in onder andere het trainen in de simulator, het uitlezen van data en hoe je met media moet omgaan. Milan: “Voor het racen moesten we voor de begeleiding van de KNAF in een NK uitkomen. We konden kiezen tussen de Ford Fiesta Sprint Cup of de Mazda MX-5 Cup. Omdat de Mazda een achterwielaangedreven auto is, hebben we daar voor gekozen.”

Milan Teekens en Maxime Oosten RX680 Jumbo Max Verstappen Racedagen in Mazda MX5 Cup

Tijdens de Jumbo Racedagen met Max Verstappen in Zandvoort op 18 en 19 mei wordt de eerste twee races van het kampioenschap gehouden. Het omvat zes raceweekeinden en twaalf races in totaal. Voor Maxime en Milan is het een mooie toevoeging aan hun toch al mooie kalender, want zij komen dus ook uit in de Supercar Challenge.

Dat de twee snel zijn, bewezen ze al tijdens de eerste ronde van dat kampioenschap in Magny-Cours. In de Supersport-klasse wonnen ze zowel de race 1 als race 2. “Dat hadden we van tevoren echt niet verwacht. Maar tijdens de trainingen waren we al de snelste”, zei Milan. “De baan lag ons goed en de auto was goed. Toen wisten we dat we een kans maakten op de overwinning.” Maxime: “We waren er meer dan blij mee. Het heeft wel voor een boost in ons zelfvertrouwen gezorgd. Maar we worden niet overmoedig; nog niet alle rijders deden mee in Magny-Cours. Voor het kampioenschap waren dit misschien wel de belangrijkste punten die we konden winnen.”

Terugblikkend op het huidige seizoen, waarin ze beiden vanuit de karts debuteerden in de autosport, kunnen Maxime en Milan meer dan tevreden zijn. Ze reden drie raceweekeinden - achtereenvolgens op de circuits van Zandvoort, Assen en Magny-Cours - en wonnen al vier bekers. Maxime: “Het gaat echt heel lekker. Dat hadden we echt niet verwacht. Nu hopen dat het in de Mazda MX-5 Cup ook zo goed gaat!”

Milan Teekens en Maxime Oosten worden in hun raceactiviteiten ondersteund door Veno Houten Vloeren en EBC Motorsport.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS