Autosport NL • Autosport NL Diversen

Merkencup Ford Fiesta veelbelovend! Spanning tijdens Ford Fiesta Sprint Cup en Ford Dealer – Team Championship

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 oktober 2018 07:16 • Print artikel

Het debuutjaar van de Ford Fiesta Sprint Cup is veelbelovend! Vorig weekend stonden de laatste wedstrijden van de Ford Fiesta Sprint Cup en de Ford Dealer – Team Championship op het programma op het TT-circuit van Assen. In beide klasses werden het uiteindelijk erg spannende races en de coureurs schotelden de fans genoeg spannende duels voor. Uiteindelijk leverde de spannende gevechten ook de nodige kampioenen op.

ford Fiesta

Het is pas het eerste jaar voor de Sprint Cup, maar de nieuwe klasse in nu al populair in de Benelux. Het kampioenschap wordt gezien aan een goede kraamkamer voor toekomstig autosporttalent. Er wordt in het kampioenschap gereden met de Ford Fiesta ST-line, een auto die voor vereenzelving zorgt, aangezien de auto ook partculier gereden kan worden.

In de Sprint Cup kenden Dominique Kraan en Laurens de Wit veel succes in respectievelijk de Nederlandse divisie 1 en divisie 2. Kraan won en gaf op deze manier zijn sterke tweede seizoenshelft nog wat extra glans, maar moest de titel laten aan Loek Hartog. Laurens de Wit toonde zijn dominantie door beide races dit weekend te winnen en, terwijl hij al kampioen was.

Het Belgische kampioenschap kende nog meer spanning. Maar liefst 5 coureurs konden nog meedoen om de titel: De afwezige Stienes Longin en de aanwezige Kenny Herremans, Martin Leburton, Ayrton Redant en Jens Verbesselt. Niels Lagrange was uiteindelijk oppermachtig in Assen, maar Kenny Herremans wist de titel binnen te halen. Zijn 131 punten waren genoeg om Ayrton Redant achter zich te houden (129 punten).

Voor de mensen die niet aanwezig zijn geweest bij het evenement, maar nog wel graag de race terugzien is er niets aan de hand. De organisatie van de Ford Fiesta Sprint Cup heeft een samenwerking met RTL GP en de wedstrijden zullen later worden uitgezonden op RTL 7, tijdens de uitzending over de Hankook Finaledagen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS