Autosport NL • Autosport NL Diversen

Max de Bruijn met Fontys Hogeschool opnieuw succesvol in Mazda MX-5 Cup: twee maal zege bij Junioren!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juni 2019 17:16 • Print artikel

ZOLDER - Max de Bruijn en zijn team van Fontys Hogeschool hebben opnieuw een uitstekend weekeinde in de Mazda MX-5 Cup achter de rug. Op het circuit van Zolder snelde de 22-jarige autocoureur uit Voorhout in beide races naar de eerste plaats in de Junioren Cup. In het algemeen klassement werd hij respectievelijk vijfde en zesde.

Max de Bruijn met Fontys Hogeschool opnieuw succesvol in Mazda MX-5 Cup

“Ik denk dat we zeker heel blij mogen zijn”, zei Max die Technische Bedrijfskunde studeert aan de Technische Universiteit in Eindhoven en in de Mazda MX-5 Cup samenwerkt met studenten van Fontys Hogeschool in Eindhoven. “We zijn een studententeam en het circuit van Zolder is heel zwaar. We hebben echt heel goed gepresteerd. De meeste jongens in het team hadden voor dit seizoen nog helemaal geen ervaring in autosport. Dat we dan winnen in de Junioren Cup is natuurlijk super. Ik had echt niet verwacht dat we zo goed mee konden doen met de rest. We hadden de snelheid van de rijders voorin.”

Omdat Max, die zich als vijfde algemeen had gekwalificeerd, van de eerste ronde in Zandvoort wist dat ieder foutje in de Mazda MX-5 Cup wordt afgestraft, besloot hij te wachten op fouten bij andere rijders. Dat bleek te werken. “Dominique Kraan reed eerst voor me, maar na twee rondes ging hij wijd en kon ik hem voorbij. Wel had ik gehoopt iets sneller naar voren te komen, maar de motor liep iets te warm.”

Max de Bruijn met Fontys Hogeschool

De talentvolle Zuid-Hollander kwam als vijfde algemeen over de finish en dat was niet helemaal de plaats waarop hij had gehoopt, ook al was hij de eerste rijder in de Junior Cup. “Ik let eerlijk gezegd niet zo op het Junior-kampioenschap. Ik ga voor het algemeen klassement. Het is veel mooier om daar het podium te halen natuurlijk. We hebben dus nog wat te doen.”

Dat lukte hem uiteindelijk ook niet in race twee waarin hij als zesde algemeen finishte. Door de hitte - het was ruim dertig graden in op het Belgische circuit - was de race nog moeilijker dan die van zaterdag, zo had Max ervaren. “Ik reed wel nagenoeg dezelfde tijden en het was een leuke wedstrijd. Iedereen reed weer dicht op elkaar. Vanaf de eerste vrije training ging het dit weekend alleen maar beter, dus ik had wel gehoopt het podium algemeen te kunnen halen. Dat is net niet gelukt helaas, maar ik weet dat we de snelheid hebben. Ik vind het echt geweldig wat de jongens van het team voor elkaar hebben gekregen!”

Sponsoren Max de Bruijn Nine Eyewear Denmark en Lunor Germany

Om zijn raceactiviteiten te kunnen bekostigen, wordt Max onder andere ondersteund door het Deense Nine Eyewear en het Duitse Lunor, beide producent van luxueuze en stijlvolle zonnebrillen. “Wat zij maken zijn net kleine kunstwerkjes. En na mijn crash tijdens de vorige ronde van de MX-5 Cup in Zandvoort heeft mijn sponsor Bandeko ervoor gezorgd dat de auto weer helemaal in orde werd gemaakt, samen met Nine en Lunor. Ze zijn er ook bijna ieder evenement bij. Ik ben echt heel blij met hun steun!”

Max de Bruijn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Lunor Eyewear, Nine Eyewear, Detech Ingenieurs bureau, Vita Accountants, Drukwerk Enzo, Welkoop Westerbork, Bandeko, Telien, Precision Automotive, Driving Fun Trackdays en Fontys Minor Motorsport Engineering.

Max de Bruijn bedankt zijn ouders, zijn vriendin Tessel, zijn sponsoren, Matty en Erik van de Fontys Minor Motorsport en de gehele Fontys-crew.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS