Autosport NL • Autosport NL Diversen

Marcel Dekker wint eerste race Mazda MX-5 Cup, podium Naaktgeboren en Weering + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 mei 2019 12:39 • Print artikel

Zandvoort - De eerste race van de Mazda MX-5 Cup was een feit op een zonnig Circuit van Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen. Marcel Dekker van Dekker Racing schreef geschiedenis door de eerste race van de nieuwe raceserie te winnen. Oliver Naaktgeboren pakte een verdienstelijke tweede plaats, terwijl Max Weering op knappe wijze de derde positie pakte .

Marcel Dekker

In de openingsfase van de race ging Olvier Naaktgeboren goed van start, maar werd hij al snel door Marcel Dekker ingehaald. Dekker bleef met 1:58.985 te snel voor coureur van Van Loon Motorsport. Joshua Kreuger volgde op P3. Michael Bleekemolen moest naar de pits door een probleem aan de voorbanden en verloor veel posities. Dick Freebird van Blueberry racing ging zich met de top drie bemoeien. Paul Sieljes die tijdens de vrije trainingen erg goed was zag Freebird aan zijn staart komen. In de slotfase werd het spannend, veel coureurs verbeterden zich en wisselden van posities.

Mazda MX-5 Cup

Max de Bruijn liet zien een vechter te zijn, maar moest zijn meerdere kennen in Toine Kreijne. Marcel Dekker won uiteindelijk de race voor Oliver Naaktgeboren. Max Weering stond zijn mannetje op P3.

Uitslag race 1 Mazda MX-5 Cup
Formule 1 2019 Mazda MX-5 Cup

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS