Autosport NL • Autosport NL Diversen

Loek Hartog racet tijdens Max Verstappen-dagen voor 120.000 man in de Ford Fiesta Cup. “Ik voel geen druk en wil genieten”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 mei 2018 20:38 • Print artikel

Loek Hartog komt in het pinksterweekend tijdens de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen in actie in de Ford Fiesta Sprint Cup. De 15-jarige coureur uit Hoogmade staat voor zijn eerste jaar in de autosport en hoopt zich in de nieuwe Nederlandse raceklasse in de kijker te rijden. De races van deze nieuwe raceklasse zijn regelmatig tijdens grote evenementen, trekken grote getale publiek en worden op televisie uitgezonden. Dat levert geen extra druk op bij Hartog. “Er komen dit weekend 120.000 mensen naar Zandvoort, maar ik voel geen druk. Ik heb er veel zin in en ga gewoon genieten.”

Loek Hartog Ford Fiesta Sprint Cup

Tijdens de Jumbo Racedagen wordt de Ford Fiesta Cup gehouden precies vóór en na de demo’s van Red Bull-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Hartog denkt zeker tijd vrij te hebben om bij de publiekstrekkers te gaan kijken. Daarnaast is zijn blik uiteraard gericht op zijn eigen races. “Ik doe niet voor niks mee en ga voor een topklassering. Een podium tijdens het eerste raceweekend zou ook al mooi zijn. Ik hoop kampioen te worden in de rookieklasse en misschien is die kans er ook wel in het overall klassement.”

Hartog maakte afgelopen dinsdag kennis met zijn nieuwe bolide, die er qua livery strak bijstond in de kleuren van de Korton Group. Op het circuit van Zandvoort reed de coureur van Bas Koeten Racing vele ronden in zijn nieuwe Ford Fiesta. “Het is een gave auto”, aldus de coureur die vanwege zijn jonge leeftijd alleen op het circuit in een auto mag rijden. Zijn rijbewijs heeft heeft het 15-jarige talent nog niet, maar na vele jaren karting heeft hij wel de nodige voertuigbeheersing. “Je kunt echt de limiet opzoeken en op het randje rijden. Het is voor mij het eerste kampioenschap bij de auto’s, al heb ik in de winter samen met Peter (Altevogt .red) als voorbereiding nog het WEK gereden.”

Loek Hartog Ford Fiesta Sprint Cup Jumbo Racedagen

De trainingen verliepen positief voor Hartog, die onder de indruk is van de nieuwe Nederlandse klasse. “Grote namen uit de kartsport komen hier naar toe, maar er doen ook wat ervaren jongens mee met de nodige toerwagen-ervaing. Het gaat echt dicht op elkaar zitten dit jaar.” Concurrentie is er volop en misschien wel vanuit zijn eigen team. “In Nederland is Bas Koeten Racing een van de meest professionele teams. Alles is goed georganiseerd en het is echt een andere dimensie in Nederland. Ze werken veel met jonge talenten. Niet alleen coureurs, maar ook monteurs die een technische opleiding doen.”

Om de topsport te kunnen bedrijven, is de autocoureur en karter veel met zijn sport bezig. “Ik ga drie à vier keer per week naar de sportschool, ik race veel wedstrijden in de kart, probeer mentaal sterker te worden en let goed op mijn voeding.”

Loek Hartog wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door de Korton Group, Hogenhouck en Bas Koeten Racing. Daarnaast bedankt hij uiteraard zijn ouders.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS