Autosport NL • Autosport NL Diversen

Komend weekend is het zover! Porsche Days 2018 op Circuit Zandvoort vrij toegankelijk voor publiek

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 juni 2018 07:36 • Print artikel

Komend weekend is het zover: dan viert Porsche 70 jaar sportwagens op Circuit Zandvoort tijdens de Porsche Days 2018. Met spektakel op en naast de baan, en vooral heel veel Porsches. Hoogtepunt elke dag is de Porsche Demo, een circuitparade van circa 70 auto's die de afgelopen 7 decennia voor Porsche representeren. Verwacht diverse varianten van de 356, 911 en Transaxles, klassieke helden als de 550 Spyder en 718 RSK, maar ook modernere grootheden zoals de 959, Carrera GT en 918 Spyder. Aansluitend aan deze Demo is er elke dag een Concours d'élégance op paddock 2. Bovendien zal de altijd spectaculaire Porsche GT3 Cup Benelux de harten van de Porsche racefans sneller doen kloppen. Kortom: het belooft een geweldig (en hopelijk zonnig) Porsche feestje te worden! De Porsche Days 2018 zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Porsche Days Circuit Zandvoort


Het jubileum van Porsche wordt op 9 en 10 juni wereldwijd gevierd. In Nederland concentreren de festiviteiten zich op het legendarische duinencircuit in Zandvoort. Het jubileum komt bijvoorbeeld tot uiting in een circuitparade van tientallen memorabele Porsches van de afgelopen 70 jaar. Nieuw in het programma is het Porsche concours d’élégance. Hiervoor kunnen onder andere de Nederlandse Porsche Clubs de mooiste en meest bijzondere auto’s van hun leden inschrijven. En naar alle waarschijnlijkheid geven alle drie supercars van Porsche acte de préséance op Zandvoort: de 959, de Carrera GT en de 918 Spyder.

Porsche Days 2018: 70 jaar Porsche in één weekend


Actie
Zoals elk jaar staat ook de 2018-editie van de Porsche Days voor een belangrijk deel in het teken van actie. Porsche-rijders kunnen speciale tracktime-arrangementen boeken, zodat ze met hun eigen Porsche volop kunnen genieten op het rechte stuk en het gevoel van onder meer de legendarische Tarzanbocht zelf kunnen ervaren. Zelfs jongeren die nog geen rijbewijs hebben, kunnen circuitervaring opdoen in een Porsche dankzij de Porsche Young Driver Experience. Voor de allerjongste fans is er de Porsche Kids Corner, waar heerlijk gespeeld en geknutseld kan worden.

Porsche Days 2018: 70 jaar Porsche in één weekend

Inspiratie
Uiteraard speelt Porsche Classic een hoofdrol bij de Porsche Days 2018. In de klassieke Porsche pitboxen staan bijzondere Classics opgesteld. En omdat elke Porsche ooit een klassieker wordt, is er een uitgebreid aanbod van Porsche Approved Occasions te bewonderen. Tijdens de Porsche Days 2018 kunnen liefhebbers van het merk zich op die manier ook inspireren tot het verwezenlijken van een jongens- of meisjesdroom.

Porsche Days 2018: 70 jaar Porsche in één weekend

De Porsche Days 2018 op Circuit Zandvoort zijn op 9 en 10 juni vrij toegankelijk voor publiek.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS