Autosport NL • Autosport NL Diversen

Gamma Racing Day: BOSS GP met F1-bolides, maar ook Indycars, Champcars, A1GP's, Superleague, AutoGP en F3000

Uitgegeven door Johan Vis • 10 augustus 2018 09:45 • Print artikel

De 'Big Open Single Seaters', met naar verwachting nóg meer oud-Formule 1 auto’s, komen in 2018 één keer in actie in Nederland en wel op 18 en 19 augustus op het TT Circuit Assen tijdens de GRATIS toegankelijke GAMMA Racing Day.

BOSSGP met Formule 1-bolides

De BOSSGP race voor volle tribunes komt qua beleving het dichtst in de buurt van een Formule 1-race op Nederlandse bodem. De Formule 1-auto's uit de jaren negentig en jonger, staan in BOSSGP samen aan de start tegen andere geweldenaren uit onder meer de Champcar World Series, A1GP, Indycar, Superleague Formula, AutoGP, World Series by Renault en F3000 kampioenschappen.

Ronderecord
Ondanks de hoge kosten die gemoeid zijn met het 'runnen' van een Formule 1-auto, doen de coureurs in BOSSGP het niet bepaald rustig aan. De Nederlander Klaas Zwart tekende met zijn ex Mark Webber Jaguar R5 voor de meest opzienbarende crash van het weekend door achterstevoren en compleet los van het asfalt de 'barriers' in te schieten. En na tien jaar 'droogte' werd onlangs het officiële baanrecord op Assen verbroken door de Oostenrijker Ingo Gerstl met zijn Scuderia Toro Rosso F1-bolide. De Oostenrijker verwacht nog een tweede Toro Rosso bolide in te kunnen schrijven voor de BOSS GP 2018.

Klaas Zwart Jaguar F1 Assen RX foto Peter Vader

Speciaal seizoen
Hoe het startveld er precies uit gaat zien wordt pas kort voor het GAMMA Racing Day weekend bekend. BOSSGP-coördinator Christian Gaense is van mening dat 2018 zich ontwikkeld als een speciaal seizoen met interessante nieuwkomers: "Nieuwe teams en coureurs hebben interesse getoond voor deelname, een aantal daarvan zijn Formule 1-bolides. De race tijdens de GAMMA Racing Day in Assen is voor de BOSS GP de grootste race van het jaar. De serie geniet van Nederlandse fans bijzonder veel aandacht en ons doel is om deze fans in 2018 te trakteren op een goedgevuld deelnemersveld met spectaculaire bolides en spannende races."

Gamma Racing Day logo RX foto Peter Vader

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS