Autosport NL • Autosport NL Diversen

Ford Wensink Racing Team kijkt terug op goed debuut in de Fiesta Sprint Cup

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 mei 2018 09:53 • Print artikel

Ford Wensink Racing Team is dit seizoen vertegenwoordigd in de Ford Fiesta Sprint Cup. In het afgelopen Pinksterweekend stonden de eerste races op het programma tijdens de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen in Zandvoort. Ruim 110.000 mensen beleefden hier een waar racespektakel. Autocoureur Liroy Stuart uit Elst kende een goed weekend met twee podiumplaatsen.

Liroy Stuart spectaculair naar podium

De dinsdag in aanloop naar het weekend maakte Stuart voor het eerst kennis met zijn nieuwe bolide. Na de testdag richtten Liroy en zijn team zich vol op de preparatie van de Fiesta. “We hebben een korte voorbereiding gehad, maar met de kennis die we in huis hebben en een productieve testdag konden we toch een goede balans vinden”, aldus Stuart.

De kwalificatie op zaterdag verliep wat minder goed dan gehoopt door de coureur van het Wensink Racing Team. Liroy werd in zijn snelle ronden gehinderd door een andere deelnemer. Hij licht toe: “Ik heb niet eruit kunnen halen wat erin zat. Mede doordat ik opgehouden werd door verkeer werd het een negende plaats.”

De races
Door de negende plaats en de reversed grid van de eerste tien auto’s vertrok Stuart in de openingsrace vanaf de eerste rij. “Ik vertrok vanaf P2, maar na de safetycar had ik moeite om mijn banden op temperatuur te houden. Ik kon op ervaring voorin blijven en reed constante rondetijden. De tweede plaats in de eerste race van het seizoen is natuurlijk mooi.”

In de tweede race werd de oorspronkelijke volgorde van de kwalificatie aangehouden. Met het mes tussen zijn tanden zette Stuart zich schrap voor een inhaalslag. “Vanaf de negende plaats had ik meteen een goede start en kon ik vrij snel door het veld naar voren rijden. Gelukkig had ik geen last van zenuwen en kon ik snel constante tijden rijden.” Liroy verschalkte de ene na de andere rijder en eindigde voor volle tribunes uiteindelijk wederom als tweede. “Ik ben er een tijdje uit geweest, maar het was een goed weekend om mijn debuut in de Ford Fiesta Sprint Cup te maken.”

Geslaagd debuut
Stuart maakte zo een geslaagd debuut voor het team van Wensink. “Ik wist ook waar de mensen van Wensink op de tribune zaten en heb nog even gezwaaid”, zei hij met een knipoog. “Met Wensink hebben we een goede partner voor het raceteam. Samen hebben we veel te bieden en hopen we snel een tweede rijder aan het team toe te voegen. We hebben goede data en je rijdt onder de vlag van Wensink. De Ford Fiesta Sprint Cup is een aantrekkelijke klasse en het sportieve van de ST-Line komt er zeker uit. Binnenkort krijgen we nog een software update vanuit Ford zei de organisatie. Daardoor zal hij nog sneller zijn.”

Liroy Stuart podium

“In relatief kort tijdsbestek is er iets moois neergezet”, zegt Stuart over de nieuwe Nederlandse raceklasse. “Nu is het zaak om door te pakken. Wensink is als eerste Nederlandse Ford-dealer ingestapt en heeft de primeur. Ze spelen goed in op de hype rond het racen. De autosport leeft. Kijk maar naar de bezoekersaantallen tijdens de Jumbo Racedagen. Meer dan 110.000 bezoekers. Samen met Wensink zoeken we nieuwe partners om zich te verbinden aan het raceteam. Dit is de juiste tijd om in te stappen.”

Alex Klaassen, directeur Ford bij Wensink, was samen met een aantal collega’s aanwezig in Zandvoort en zag het spektakel met eigen ogen: “Het was een debuut om niet snel te vergeten. Super om de Ford Fiesta’s te zien racen tussen de demonstraties van Max Verstappen en Daniel Ricciardo in. Liroy heeft in de eerste races laten zien mee te kunnen met de top van deze raceklasse. Een succesvol begin voor het Ford Wensink Racing Team en we hebben veel vertrouwen in de komende races!”

Wensink Automotive
Wensink heeft dit seizoen haar naam verbonden aan het Ford Wensink Racing Team die actief is in de Fiesta Sprint Cup. Als Ford-dealer met 14 vestigingen in Noord,- Midden en Oost-Nederland hét adres voor aanschaf en onderhoud van Ford personen- en bedrijfswagens. Kijk op www.wensink.nl voor de dichtstbijzijnde vestiging bij u in de buurt.

Ook racen in de Ford Fiesta Sprint Cup? Geïnteresseerde coureurs voor het Ford Wensink Racing team kunnen voor meer informatie terecht op de Facebook-pagina van Liroy Stuart. Hij is mobiel bereikbaar via 06-23914173.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS