Autosport NL • Autosport NL Diversen

Een nieuwe promotor met Cédric Hennau voor de TCR Benelux! "Zijn heel blij dat het ons nu gelukt is!"

Uitgegeven door Johan Vis • 26 maart 2018 21:58 • Print artikel

De TCR Benelux, waarvan de start op 20 en 21 mei in Zandvoort wordt gegeven, kan voortaan op de diensten van een nieuwe promotor rekenen. RACB Sport en de KNAF hebben die rol toevertrouwd aan Cédric Hennau.

Een nieuwe promotor voor de TCR Benelux!

“Om heel wat redenen is er wat tijd over gegaan vooraleer alle puzzelstukjes in elkaar pasten, maar we zijn heel blij dat het ons nu gelukt is!”, stelt Xavier Schène, Algemeen Directeur van RACB Sport. “Het was cruciaal dat we het label TCR Benelux konden behouden, om zo een stevige fundering voor de toekomst te kunnen leggen. Cédric draagt daar nu aan bij met zijn enthousiasme, motivatie en ideeën. Hij zal de deelnemers van de TCR Benelux 2018 bijstaan… en tegelijk al het vervolg voorbereiden!”

Cédric Hennau mag dan wel eerder discrete persoonlijkheid hebben, hij is geen onbekende in het autosportmilieu. Na voor Team WRT te hebben gewerkt, ging hij ook achter de schermen van meerdere evenementen aan de slag, zoals de Spa 6 Hours in de WEC. “Ik wil eerst en vooral RACB Sport en de KNAF bedanken voor het vertrouwen”, stelt de 45-jarige, die zich binnenkort in Overijse zal vestigen. “Het is een nieuwe uitdaging, maar ik weet dat ik op de steun van het bedrijf ICE van Renaud Jeanfils kan rekenen. Hij is de ideale consultant en met zijn structuur kan hij me waardevolle hulp bij het coördineren van het kampioenschap verlenen. Ik werk op lange termijn. De beslissing voor 2018 is relatief laat gevallen, we boeken stap voor stap vooruitgang.”

Een evenwichtige kalender
Er nog even aan herinneren dat de derde jaargang van de TCR Benelux een heel evenwichtige kalender voorlegt, door vijf keer de rangen van TCR Europe te vervoegen. Dat heeft als gevolg dat het nieuwe format nu uit twee sprintwedstrijden bestaat, die door één enkele rijder zullen worden afgewerkt.

Een nieuwe promotor voor de TCR Benelux!

TCR Europe bestaat uit zeven meetings, vijf daarvan komen in aanmerking voor het Benelux-kampioenschap, met onder andere races op het Circuit van Spa-Francorchamps, Circuit Zandvoort en het TT Circuit van Assen. “Drie raceweekends worden in de Benelux afgewerkt, en niet van de minste. Sommige meetings krijgen tot 100.000 toeschouwers over de vloer. De deelnemers krijgen ook de gelegenheid om ervaring op te doen op de omlopen die het decor zijn voor de Grand Prix Formule 1 van Hongarije en Spanje, en dat alles in een strijd met de beste TCR-rijders. Kortom, een serieuze stap voorwaarts voor de TCR Benelux!” stelt Hans Hugenholtz, vice-voorzitter van de KNAF.

Specifieke trofee voor rijders en teams uit de Benelux

Zoals dat tijdens de vorige seizoenen al het geval was met rijders als Comini, Altoè of van der Linde kunnen ook deelnemers die hun licentie niet in de Benelux hebben ook punten scoren voor de Benelux Trophy. “Er zijn twee mogelijkheden om de titel te veroveren”, vervolgt nieuwe promotor Cédric Hennau. “De rijder of het team moeten in de Benelux afkomstig zijn. Dus een Belg, een Nederlander of een Luxemburger kunnen punten scoren, net zoals een rijder die niet uit de Benelux afkomstig is, maar waarvan het team uit één van de drie landen van de Benelux afkomstig is.”

Het inschrijvingstarief om aan de vijf wedstrijden van de TCR Benelux-TCR Europe deel te nemen werd vastgelegd op 14.500 €.

Alles is dus klaar voor de start van het seizoen op 20 en 20 mei in Zandvoort, in het kader van de prestigieuze Jumbo Familie Racedagen driven by Max Verstappen.

Kalender TCR Benelux 2018 :
20-21 mei Circuit Zandvoort
9-10 juni Circuit de Spa-Francorchamps
7-8 juli Hungaroring
18-19 augustus TT Circuit Assen
20-21 oktober Circuit Barcelona-Catalunya

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS