Autosport NL • Autosport NL Diversen

Dennis de Borst en Lorenzo van Riet pakken podium in WEK 6H DUBAI New Years Nightrace

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 januari 2020 01:11 • Print artikel

Dubai (UAE) – Het FEBO Racing Team is het nieuwe jaar voortvarend begonnen met een prachtige podiumplek tijdens de WEK 6H DUBAI New Years Nightrace. Op het Dubai Autodrome reden autocoureurs Dennis de Borst en Lorenzo van Riet met de nieuwe Hyundai i30N TCR naar de derde plaats in het algemeen klassement. Bovendien eindigden zij als tweede plek in de divisie II. Een mooie warm-up voor het komende seizoen!

Dennis de Borst en Lorenzo van Riet links pakken podium in WEK 6H DUBAI New Years Nightrace


De traditionele Nieuwjaarsrace kon niet worden verreden op het Circuit Zandvoort, vanwege de renovaties en verbouwingen aan de baan voor de Dutch GP Formule 1. Daarop week het Winter Endurance Kampioenschap uit naar Dubai, waar in het voorprogramma van de 24 uur de Nieuwjaarsrace kon worden verreden. Niet alleen de locatie was nieuw voor het FEBO Racing Team, maar ook het materieel. Deze winter is een Hyundai i30N TCR aangeschaft en op het Dubai Autodrome kreeg deze zijn vuurdoop.

Het FEBO Racing Team kwalificeerde zich als vijfde overall en vierde in de klasse, waarmee de nieuwe Hyundai zich direct bewees. Dennis was het die de eer had om de eerste racekilometers af te leggen in de nieuwe wagen. Een eerste stint die vooral in het teken stond om de wagen beter te leren kennen, maar als snel wist hij zijn draai te vinden. Zo wist hij zich aan de kop van het veld te handhaven, alleen geplaagd door problemen bij zijn pitstop verloor hij plekken aan de concurrentie. “Mijn stint ging goed en ik kon met de latere winnaar het gevecht aan gaan. Helaas verloor ik veel tijd bij mijn stop, d auto weigerde alle dienst en ik kwam stil te staan in de pits ingang. Ik kreeg de auto niet gestart, maar gelukkig na een reset liep de motor weer en kon ik het stuur overgeven aan Lorenzo,” keek Dennis toch wel voldaan terug op die eerste meters met deze wagen.

Febo Racing

Het duo was rap onderweg en zo reed Lorenzo van Riet de snelste raceronde van de klasse. Wel kampte de auto met enkele kinderziektes. De radio viel uit, waardoor het team ‘ouderwets’ met pitborden moest communiceren. “In een auto die je nog niet goed kent is het ontbreken van een radio wel een extra handicap", vond De Borst. "Gelukkig werk ik al jaren samen met het technische team en voelen we elkaar perfect aan. De wegligging was niet optimaal, omdat we tijdens het raceweekend weinig tijd hebben kunnen besteden aan de afstelling van de auto. Dit maakte alles wel wat lastiger”

Dennis en Lorenzo reden zeer constante tijden met de nieuwe Hyundai. Een tactiek die zorgde dat ze gedurende de race steeds verder naar voren kropen en het duo lag dan ook alweer snel op podiumkoers. Alleen een gebroken frame van de stoel maakte het voor de rijders nog eens lastiger. De bewegingen in de stoel maakten dat de heren de gedragingen van de auto niet perfect konden aanvoelen, waardoor het soms gokken was of de wielen hun grip zouden verliezen. Ondanks deze extra handicap stoomde zij op naar de tweede stek in divisie II en een derde positie overall. Bij de eerste racekilometers met de nieuwe wagen en op onbekend terrein voor Lorenzo een geweldige prestatie.

“Het is geweldig om een autosportjaar te beginnen met een podium", zei Dennis de Borst. "Het was met de verschillende problemen die wij hebben gehad echt niet makkelijk. Zelf ben ik veel over de auto te weten gekomen en daarmee was de Nieuwjaarsrace in Dubai een mooie test voor mij en het team. Dat dit maar de opmaat mag zijn voor een mooi autosportjaar 2020!”

“Ik heb mij vermaakt in deze nieuwe auto, waar ik mij meteen thuis voelde", stelde Lorenzo van Riet. "Ook de baan was nieuw en dan direct in het donker rijden is extra uitdaging! Dan na zo’n race die niet geheel vlekkeloos verliep toch een beker mee te nemen is een prachtige start van het jaar!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS