Autosport NL • Autosport NL Diversen

De Porsche Carrera Cup Benelux 2019 wordt een uitstekende jaargang!

Uitgegeven door Peter Vader • 3 april 2019 06:44 • Print artikel

Met de officiële testdag op woensdag 3 april op het Circuit van Spa-Francorchamps begint de Porsche Carrera Cup Benelux aan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een maand voor de eerste races, van 2 tot en met 4 mei in het voorprogramma van de FIA WEC-6 uur van Spa-Francorchamps, kunnen de organisatoren een mooie deelnemerslijst voor het seizoen 2019 onthullen.

PCCB 2019 vb 1

“Met de rijders die zich voor het hele jaar inschreven en zij die een race-per-race programma afwerken, zullen er bij elk van de wedstrijden een twintigtal Porsches 911 GT3 Cup op de startgrid staan”, stelt een verheugde Steven Stichelbout. “En dan mogen we niet vergeten dat we twee keer zullen samenrijden met de Porsche Carrera Cup France, om zo een nog indrukwekkender peloton te vormen.”

De heel mooie kalender van de Porsche Carrera Cup Benelux, met onder andere drie manches in het prestigieuze kader van de DTM, is zonder twijfel één van de redenen van dit succes. “We zijn ook blij vast te stellen dat steeds meer Porsche-dealers in ons kampioenschap investeren”, glimlacht Severine Ulenaers, coördinatrice van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Aan Belgische zijde zijn er Porsche Centre Antwerpen en Kronos Porsche Centre. In Nederland ondersteunt Porsche Groep Zuid Xavier Maassen. Een teken dat er nog steeds een verband bestaat tussen de autosport en de verkoop van seriewagens. Of het nu voor heren coureurs zelf of voor hun klanten is, ze kunnen in de Porsche Paddock Lounge allemaal op een VIP-ontvangst rekenen. Dat geldt voor de Porsche dealers, maar ook voor de rijders en hun partners!”

PCCB 2019 vb 2

Woensdag is er op het Circuit van Spa-Francorchamps een eerste, grote bijeenkomst voor de deelnemers aan de Porsche Carrera Cup, maar de eigenaren van een Porsche krijgen ook de gelegenheid om tijdens voor hen gereserveerde sessies op het circuit te rijden. De fans van het merk krijgen voor het eerst in de Benelux, ook de nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport in actie te zien.

Maar terug naar de voorlopige deelnemerslijst. Die bestaat uit een uitstekende mix van trouwe deelnemers aan de snelste monomerkencup van de Benelux en uit een reeks nieuwkomers. Voormalige kampioenen Xavier Maassen (DVB Racing) en Dylan Derdaele (Belgium Racing) maken opnieuw deel uit van de favorieten, maar heel wat andere rijders willen hen het vuur aan de schenen leggen. We weten nu al dat de laureaat van het Junior Recruitment Program, de 16-jarige Nederlander Loek Hartog (Bas Koeten Racing), één van die rijders zal zijn! Het is nog even wachten op de voorstelling van de toprijders van het beter dan ooit vertegenwoordigde GP Elite team, maar we weten nu al dat de Nederlandse broers Daan en Jesse van Kuijk opnieuw deel zullen uitmaken van de line-up. Ook Belg Jurgen Van Hover (Speedlover) is opnieuw van de partij en vormt beslist een kandidaat voor de ereplaatsen.

In Klasse B zal de Nederlandse Sandra van der Sloot (Squadra Aragosta) haar titel verdedigen. Ze geeft toe ook dichter bij toppers van het algemeen klassement te willen komen, maar ze zal ook op haar hoede moeten zijn voor een op revanche beluste concurrentie. Die bestaat uit Menno van de Grijspaarde (GP Elite), Bas Barenburg (RaceArt), Nicolas Saelens (Belgium Racing), Roger Grouwels (RaceArt), Jeroen Kreeft (Squadra Aragosta), Wim Meulders (Seedlover) of de immer aanwezige Yves Noël (Car Tuning Lease Motorsport).

PCCB 2019 vb 3

Eén van de nieuwigheden van het seizoen 2019 is de creatie van een 'Guest-rangschikking' voor de rijders die niet het hele kampioenschap afwerken. Heel wat rijders hebben al te kennen gegeven slechts een deel van het programma te willen rijden, om zo voor de eerste keer van het raceplezier van de Porsche Carrera Cup Benelux te proeven.

Voor de deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux staan er woensdag in Spa-Francorchamps vier sessies van een uur op het programma. De eigenaars van een standaard-Porsche worden verdeeld over twee groepen en kunnen gedurende vier keer 30 minuten van het circuit genieten. Het seizoen is dus duidelijk begonnen!

Kalender Porsche Carrera Cup Benelux:

3 april: Circuit Spa-Francorchamps – Official test day
3-4 mei: Circuit Spa-Francorchamps – FIA WEC Spa
17-19 mei: Circuit Zolder – DTM
7-9 juni: Circuit Zandvoort – Pinksterraces
19-21 juli: TT Circuit Assen – DTM
13-15 september: Circuit Nürburgring – DTM
28-29 september: Circuit Barcelona –Blancpain GT Series

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS