Autosport NL • Autosport NL Diversen

David Hart (AC Cobra Daytona Coupé) en Nicky Pastorelli (Ferrari 250 GTO) nemen revanche en scoren een prachtige thuisoverwinning

Uitgegeven door Ronald Loenen • 6 september 2018 16:59 • Print artikel

Na hun debacle tijdens de Gentlemen Drivers race eerder die dag, waarin David Hart met teamgenoot Tom Coronel in de AC Cobra Daytona Coupé en later Nicky Pastorelli in zijn Ferrari 250 GTO uitvielen met pech, namen de Nederlanders ‘s middags revanche tijdens de FIA Masters Historic Sportcars race.

David Hart  Nicky Pastorelli FIA Masters Historic Sportcars


De race met historische Le Mans auto’s, zoals de imposante Lola T70 en de compacte Chevron’s, staat ieder jaar garant voor sensatie. Zelfs met het wat tegenvallende startveld van dit jaar was het weer een prachtig spektakel. Op een zonovergoten Circuit van Zandvoort nam Leo Voyazides vanaf pole resoluut de leiding in zijn bloedmooie Lola T70 MK3B voor David Hart en Jason Wright in vergelijkbare Lola’s.

FIA Masters Historic Sportcars


Al in de tweede ronde nam David Hart de kop over van Voyazides en bouwde ronde na ronde zijn voorsprong verder uit. Toen hij het stuur uiteindelijk overgaf aan Nicky Pastorelli had hij inmiddels een ruime voorsprong van twaalf seconden op Voyazides. Pastorelli maakte geen fouten en ook de fraai geprepareerde Lola van DHG Racing bleef heel, iets wat in het verleden niet altijd een garantie was. Na een uur racen kwam de donkergroene Lola met Pastorelli als eerste over de finish, op vijftien seconden gevolgd door Simon Hadfield, de teamgenoot van Leo Voyazides. Jason Wright finishte als derde.

FOTO'S Historic Grand Prix Zandvoort

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS