Autosport NL • Autosport NL Diversen

András Király pakt de pole in de Mazda MX-5 Cup voor Paul Sieljes en Dominique Kraan

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 mei 2019 18:14 • Print artikel

ZANDVOORT - De kwalificatie van de Mazda MX-5 CUP is door András Király afgesloten als snelste coureur tijdens de eerste dag van de Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen. Paul Sieljes kwam halverwege de kwalificatie wel goed op stoom, maar hij kon de tijd van 1.56.813 niet overtreffen. Dominique Kraan reed een zeer nette derde tijd.

Mazda MX-5 Cup Max de Bruijn en András Király

Op het bewolkte circuit opende Wilfred Herder de kwalificatie in 2:26.345, Marcel Dekker volgde op P2. Oliver Naaktgeboren noteerde de derde snelste tijd. Na vier ronden ging de strijd aan de top tussen Dominique Kraan, Dekker, Max de Bruijn en András Király om P1. Laatstgenoemde pakte uiteindelijk de leiding met een snelste ronde van 1:56.868.

Mazda MX-5 Cup Oliver Naaktgeboren

Met nog vijf minuten te gaan in de sessie ging Király met een lichte verbetering nog steeds aan de leiding. Paul Sieljes liet zich geweldig zien met zijn tweede tijd, voor Dominique Kraan. Marcel Dekker was op dat moment was teruggezakt naar P6, achter Max de Bruijn, die de top vijf afsloot. Aan het einde van de kwalificatie bleef de topdrie onveranderd, waardoor Király zaterdag vanaf de pole start.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS