Autosport NL • Autosport NL Diversen

Allereerste race Ford Fiesta Sprint Cup op naam van Laurens de Wit voor Liroy Stuart en Marcel Dekker

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 mei 2018 17:20 • Print artikel

Race 1 van de Ford Fiesta Sprint Cup op het Circuit Zandvoort tijdens de Jumbo Race Dagen is gewonnen door Laurens de Wit. Tot tweemaal toe was er een safety-car-situatie. De Wit bleef koel onder de druk en werd winnaar van deze allereerste race in deze klasse. Hij werd gevolgd door Liroy Stuart op P2 en Marcel Dekker, die zich als derde op het podium kon voegen. De wedstrijd finishte achter de safetycar.

Ford Fiesta


Bij de eerste doorkomst was het Liroy Stuart, met de jonge Daan Pijl in zijn kielzog en Henry Zumbrink op P3. Berry van Elk die de pole position had was terug gezakt naar P8. Romain Degeer opende de aanval op Stuart en nam de koppositie over met een rondetijd van 2:05.793. Laurens de Wit die in de kwalificatie de snelste tijd noteerde moest starten vanwege de reversed grid van P10, maar lag al snel op P3. Al met al een spannende openingsfase van deze eerste race.

Met het ingaan van de vijfde ronde kwam de safety car de baan op. Jop Rappange zou bij de Masterbocht langs de baan zijn geraakt en de vangrail getoucheerd. Na de herstart was het Romain Degeer die goede zaken deed en scherp reageerde. Weer ging het mis en moest de safety-car in het veld komen. Ditmaal was Degeer gecrasht in dezelfde bocht als Rappange en kon niet meer verder. Met nog 10 minuten te gaan bleef de top drie veranderd. De nieuwe leider van de wedstrijd was De Wit, met Stuart op P2 en Marcel Dekker op de derde positie. Bij de onder 25 jaar won Loek Hartog voor Lorenzo van Riet en Domenique Kraan. Degeer maakte het naar omstandigheden goed op het eerste oog lijkt hij wat last van zij nek te hebben.

Zondag is de tweede race in deze klasse.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS