Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Ze kwamen, zagen en overwonnen: HCB-Rutronik Racing kampioen met Audi in debuutseizoen in de ADAC GT Masters

Uitgegeven door Peter Vader • 30 september 2019 09:33 • Print artikel

Na het al eerder veroverde rijderskampioenschap door Patric Niederhauser (CH) en Kelvin van der Linde (ZA) behaalden de twee coureurs van HCB-Rutronik Racing ook het kampioenschap bij de teams, door hun overwinning in de zondagsrace op de Sachsenring. Zo behaalde het team uit Baden-Württemberg de dubbel in zijn debuutseizoen in de 'League der Supersportwagen'. "Een ongelooflijk seizoen", zei teambaas Fabian Plentz na afloop, "Het team verdient ècht de titel en het heeft ongelooflijk hard gewerkt voor dit succes!"

Champion_ADAC_GT_Masters_Niedrhauser_Vander_Linde

Grondige voorbereiding
Het team werd in 2010 opgericht door Hans Christoph Behler, wiens initialen het team zijn naam gaven. Aanvankelijk concentreerden ze zich vooral op races en kampioenschappen in het amateurveld, waar talloze overwinningen en titels werden behaald. Dit werd gevolgd door de stap naar de GT-racerij. In 2016 verscheen HCB-Rutronik Racing voor het eerst in de internationale GT-racerij bij de FIA GT World Cup in Macau. Met ondersteuning van Audi Sport-Customer Racing en met de kersvers gekroonde ADAC GT Masters-kampioen Kelvin van der Linde in hun gelederen, vervolgden ze hun inzet ook aan het begin van dit jaar. Na een uitgebreide voorbereiding trad HCB-Rutronik toe tot de 'Liga der Supersportwagen'. " De voorbereiding was een belangrijke sleutel tot ons succes", zegt Fabian Plentz.

Kampioenschap binnen bereik?
"Onze toetreding tot de ADAC GT Masters was een proces van bijna twee jaar en alles was goed doordacht." Het succes liet niet lang op zich wachten: het eerste podium in de eerste race, de eerste pole position, de eerste overwinning en leider in het kampioenschap werd al gerealiseerd tijdens het tweede raceweekend in Most. Aan het einde van het raceseizoen 2019 waren er naast de coureur- en teamtitel drie raceoverwinningen, vier pole positions en acht podiumplaatsen. Plentz had deze prestaties niet verwacht: "Natuurlijk was het de bedoeling om races te winnen, maar natuurlijk hadden we niet verwacht al de titel in ‘Jaar 1’ te winnen. Mijn doel was om op het podium te komen, wat dat is al een groot succes in zo'n competitieve raceserie als de ADAC GT Masters. Maar toen we dat in de eerste race al deden, we onze eerste pole position en onze eerste overwinning behaalden bij de tweede race in Most, hadden we onze eerste gedachten dat het kampioenschap wel eens binnen bereik zou kunnen liggen. Ik wist dat we succesvol konden zijn, maar dit is ongelooflijk!"

winners_race_2_Niederhauser_van_der_Linde_Sachsenring_ADAC_GT_Masters

Positief erin gaan
Met zijn vier renners is Plentz daarom tevreden met zijn teamleden. Een andere belangrijke factor in het succes van het team was de inzet van ex-Le Mans-winnaar Manuel Reuter als sportdirecteur. "We doen veel om het team zo solide mogelijk te laten functioneren, wat één van de redenen is waarom we Manuel Reuter hebben ingelijfd. Hij weet gewoon wat belangrijk is en ik heb altijd gezegd dat iedereen - het team en de rijders - met een positieve gemoedstoestand hun werk moeten doen. Als ik nu naar onze deelname aan de ADAC GT Masters kijk, dan denk ik dat we het behoorlijk goed hebben gedaan", zei Plentz na afloop van de race op de Sachsenring, waar RaceXpress-reporter Johann van de Kerkhof ter plekke aanwezig was en de kampioenschapsoverwinning voor u vastlegde.

Uitgebreide racevloot
HCB-Rutronik Racing bevindt zich in Remchingen, ongeveer 20 kilometer van Karlsruhe, in een moderne vestigingslocatie van 4000 vierkante meter. Daar bevindt zich onder andere de werkplaats voor de auto's, een magazijn voor reserveonderdelen en banden en een rijsimulator. En daar staat ook de uitgebreide racevloot geparkeerd. Die omvat in totaal tien Audi R8 LMS en R8 LMS Ultra, drie SEAT León Supercopa en zes Radical sportwagens.

HCB Rutronik_Champion_GT_Masters_Niederhauser_and_vd_Linde

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS