Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Watertanden! Competitiedebuut van de nieuwe Audi R8 LMS GT2 + FOTO

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 oktober 2019 08:01 • Print artikel

De nieuwste telg in de catalogus van Audi Sport customer racing, de Audi R8 LMS GT2, maakte afgelopen weekend in Barcelona zijn competitiedebuut in het kader van de Blancpain GT Sportsclub. Een wereldpremière met een Belgisch tintje, want het was het Audi Sport Team WRT dat de 640 pk sterke wagen inzette.

AUDI R8 LMS GT2 racexpress

De Audi R8 LMS GT2 is krachtiger, maar beschikte over minder downforce dan de concurrerende GT3’s. De wagen, bestuurd door James Sofronas, kwam goed uit de verf en vertoefde op een gegeven ogenblik zelfs aan de leiding in de eerste race. Uiteindelijk legde de Amerikaan beslag op de derde podiumtrede.

Op zondag verhinderde een incident van Sofronas, die op dat moment de tweede plaats in handen had, de Audi R8 LMS GT2 om zijn goede vorm te bevestigen in dit kampioenschap dat uitsluitend aan amateurrijders is voorbehouden. Maar de uitstekende kwaliteiten van de wagen zijn vast en zeker bevestigd!

Audi R8 LMS GT2 racexpress

De Audi R8 LMS GT2, die minder duur is in aankoop en onderhoud dan een R8 LMS GT3 (aangezien deze meer standaardonderdelen gebruikt), bleef dus beslist niet onopgemerkt. In 2020 nemen de gelukkige eigenaren van de wagens die aan het GT2-reglement voldoen de handschoen op in de vijf evenementen van het GT2 Sportsclub Europe kampioenschap, waaronder ook een afspraak in het voorprogramma van de Total 24 Hours of Spa. De liefhebbers van krachtige en spectaculaire wagens kunnen alvast beginnen watertanden!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS