Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

LINE-UP: Mercedes-AMG maakt zich op, voor een race naar de top... van Mount Panorama!

Uitgegeven door Peter Vader • 31 januari 2019 17:16 • Print artikel

Dit jaar staan ​​er zes Mercedes-AMG GT3's op de grid voor de legendarische Bathurst 12 Hour, het endurance evenement op het mooiste circuit ter wereld, dat van 1 tot en met 3 februari wordt verreden. Met zes Mercedessen-AMG op de grid is het de grootste aanwezigheid van het endurance- en premium sportwagenmerk, afkomstig uit Affalterbach, in deze klassieke endurancerace, die ook fungeert als de seizoensopener van de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli (IGTC).

mercedes customer racing bathurst 12 hour 2019

Ambitieus
In een startveld met 28 GT3-auto's, heeft Mercedes-AMG het grootste aantal inschrijvingen van alle fabrikanten. Verschillende teams en rijderscombinaties zullen met een Mercedes-AMG GT3 van start gaan, allemaal met een eersteklas line-up: naast de regerende IGTC, Blancpain GT Series en DTM-kampioenen, bevat de inschrijvingslijst voor de race op het veeleisende Mount Panorama circuit ook vier Bathurst 12-uurs race winnaars. Mercedes-AMG heeft dus geen gebrek aan ambitie voor de zeventiende editie van de 12-uursrace in Bathurst: de SLS AMG GT3 heeft in 2013 de overwinning behaald, de Mercedes-AMG GT3 staat ook op de winnaarslijst van de legendarische marathon. In 2018 miste het merk slechts net dit doel met de tweede plaats. Komend weekend zijn er zes auto's uit Affalterbach die strijden in de 'race naar de top' op Mount Panorama.

mercedes customer racing bathurst front

Black Falcon weer terug
Black Falcon komt met twee Mercedes-AMG GT3's aan de start. Na zeven jaar afwezigheid is het Duitse team weer terug, om deel te nemen aan de race. Met startnummer 77 zullen Mario Engel, Luca Stolz (beiden GER) en DTM-kampioen Gary Paffett (GBR) uitkomen voor het Mercedes-AMG Team Craft-Bamboo-Black Falcon. In de #19 zusterauto van het 'Griffith Corp. Team Nineteen-Black Falcon' zien we Yelmer Buurman (NED), Mark Griffith (AUS) en Christina Nielsen (DEN) van start gaan.

mercedes customer racing safety car bathurst

Topbezetting
SunEnergy1 Racing werkt samen met Scott Taylor Motorsport en zet de #75 Mercedes-AMG GT3 in, in de Intercontinental GT seizoensopener. Hun rijderscombinatie bestaat uit IGTC-kampioen Tristan Vautier (FRA), IGTC bronzen kampioen Kenny Habul (AUS) en Thomas Jšger (GER), die erin slaagde om de Bathurst 12 Hour in 2013 te winnen. De #888 Mercedes-AMG GT3 heeft maar liefst drie Bathurst 12 Hour racewinnaars aan boord: Craig Lowndes (AUS, winnaar 2014 en 2017), Jamie Whincup (AUS, winnaar 2017) en Shane van Gisbergen (NZL, winnaar 2016) komen uit voor het Mercedes-AMG Team Vodafone. Dit is een gecombineerde inspanning van Scott Taylor Motorsport en Triple Eight Race Engineering. Een samenwerking van Scott Taylor Motorsport en Erebus Motorsport staat ingeschreven als 'The Bend Motorsport Park' met de #777 Mercedes-AMG GT3 voor David Reynolds, Yasser Shahin en Luke Youlden (alle AUS). GruppeM Racing maakt ook zijn debuut in Bathurst. Het winnende team van de tien uur durende race van Suzuka, gaat de strijd aan onder de vlag van Mercedes-AMG Team GruppeM Racing. De auto met startnummer #999 heeft Mercedes-AMG-coureurs Maximilian Buhk (GER), Maximilian Goetz (GER) en Raffaele Marciello (ITA), de regerende Blancpain GT-kampioen, om beurten achter het stuur.

mercedes customer racing green front

Safety car
Naast de zes Mercedes-AMG GT3's is er een auto uit Affalterbach aan het werk als de officiŽle safety-car. Een Mercedes-AMG E 63 S 4Matic wordt hiervoor ingezet voor het vijfde achtereenvolgende jaar. De race begint traditioneel in de vroege ochtenduren van zondag 3 februari om daarna het 6.213 kilometer lange Panorama-circuit twaalf uur lang af te leggen met als doel om twaalf uur later als eerste over de finishlijn te komen.

mercedes safety car side bathurst 12 hour

Deelnemende Mercedes-AMG teams:
19 Pro Griffith Corp. Team Nineteen-Black Falcon
Yelmer Buurman (NED), Mark Griffith (AUS), Christina Nielsen (DEN)

75 Pro SunEnergy1 Racing
Kenny Habul (AUS), Thomas Jšger (GER), Tristan Vautier (FRA)

77 Pro
Mercedes-AMG Team Craft Bamboo-Back Falcon
Maro Engel (GER), Gary Paffett (GBR), Luca Stolz (GER)

777 Pro-Am
The Bend Motorsport Park
David Reynolds (AUS), Yasser Shahin (AUS), Luke Youlden (AUS)

888 Pro
Mercedes-AMG Team Vodafone
Shane van Gisbergen (NZL), Craig Lowndes (AUS), Jamie Whincup (AUS)

999 Pro
Mercedes-AMG Team GruppeM Racing
Maximilian Buhk (GER), Maximilian Goetz (GER) en Raffaele Marciello (ITA)

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS