Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Honda, Toyota en Nissan onthullen hun Class 1-paradepaardjes: GR Supra, NSX-GT en GT-R Nismo GT500

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 september 2019 08:19 • Print artikel

Toyota, Honda en Nissan hebben hun auto’s onthuld voor het aankomende Super GT-seizoen. Het zijn de eerste auto’s die gebouwd zijn volgens de Class 1-regels, die het kampioenschap deelt met de DTM. De Toyota GR Supra, Honda NSX-GT en Nissan GT-R Nismo GT500 gaan ook in gezamenlijke evenementen met de DTM in actie komen.

Honda, Toyota en Nissan onthullen hun Class 1-paradepaardjes

Daarmee komt het aantal merken en modellen die volgens deze regels rijden, naast de DTM-fabrikanten van Audi, BMW en Aston Martin, op zes stuks. De nieuwe Japanse bolides hebben 2 liter turbo aangedreven motoren, die in het vooronder gemonteerd zijn. Dit is een behoorlijke verandering bij de Honda, dat tot vorig seizoen de beschikking had over een middenmotor. Toyota en Nissan gaan deze week al testen met hun nieuwe auto’s, het ontwikkelingsprogramma van Honda gaat op een later moment van start.

Door deze drie fabrikanten zijn inmiddels coureurs aangewezen die met een wildcard gaan rijden, in de eerste gezamenlijke race van de DTM en GT500. Deze vindt plaats in het finale-weekend van het Duitse toerwagenkampioenschap op het circuit van Hockenheim. Lexus en Nissan zetten ieder hun twee aangemelde coureurs in. Gedurende het raceweekend worden dus de twee races door steeds een andere coureur gereden. Lexus schreef Nick Cassidy en Ryo Hirakaw in, terwijl Ronnie Quintarelli en Tsugio Matsuda gaan rijden in de Nissan. Jenson Button gaat in Hockenheim plaatsnemen in de Honda.

Een tweede gezamenlijke race volgt later in Japan. In Fuji gaan Audi, BMW en Aston Martin ook hun coureurs inzetten. De namen van deze rijders moeten nog worden bekendgemaakt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS